LISNATA PITA SA ŠAMPINJONIMA: Napravite na drugačiji način
Ako želite da pravite pitu, malo izmenite sastojke i probajte je drugačiju.
Dodajte joj šampinjone, kačkavalj i začine i osetite rapsodiju ukusa.
Potrebno
250 g lisnatog testa
Fil
300 g šampinjona
1 srednja glavica crnog luka
1 veći čen belog luka
3 jajeta
250 g kisele pavlake
100 g izrendanog kačkavalja
1/2 vezice peršuna
1/3 kašičice mlevenog bibera
2 kašičice suvog biljnog začina
OVO JELO JE KLASIK SRPSKE TRPEZE: „Pijani prebranac“ se vraća na velika vrata
Priprema
Izdinstajte šampinjone sa lukom. Posebno umutite jaja, dodajte kiselu pavlaku, biber, suvi biljni začin i sitno iseckani peršun. Sjedinite sastojke. U umućena jaja ubacite povrće i izrendani kačkavalj. Pripremljeni fil sipajte preko kore od lisnatog testa koju ste prethodno pekli na 180 stepeni oko 15 minuta. Vratite u rernu i pecite na istoj temperaturi još desetak minuta.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74