
Foto: pexels.com/nataliya-vaitkevich
NAJBOLJI TRIK ZA PALAČINKE Nije do sastojaka, bićete potpuno iznenađeni
Jednostavan i primenljiv trik dodaće na ukusu, a ne odnosi se na sastojke, primenite i uživajte u najboljim palačinkama.
Pustite da smesa odstoji nekoliko sati ili preko noći
Ako želite preukusne palačinke, najbolje je da ih pripremite nekoliko sati pre pečenja, ili ostavite u friđideru preko noći. To razvija gluten, ključni protein za teksturu testa prisutan u pšeničnom brašnu. Takođe, nemojte da smesa bude hladna pre pečenja, nego sobne temperature.
A evo koje su najčešće greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama
Previše mesite testo
Ako previše mesite testo dobićete žilave palačinke.
Odmah pravite palačinke
Ostavite smesu za palačinke 30 do 45 minuta da odmori, pa tek onda pecite. Dobićete pahuljaste i lagane palačinke.
Pečete na pogrešnoj temperaturi
Ako je vatra prejaka izgoreće po krajevima, a sredina palačinki će ostati sirova. Ako je vatra preslaba dok sve ispečete, prve palačinke će se ohladiti.
Dodajete smesu za palačinke na hladan tiganj
Nemojte ovo nikada da radite, već zagrejte tiganj na umerenoj vatri oko tri minuta, pre nego što dodate smesu.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

ZALOGAJI KOJI SE PAMTE: Pão de queijo – brazilski hleb sa sirom

RECEPT DANA: Saltimboka od rimske teletine

KAO ŠTO SU TO RADILE NAŠE BAKE: Naučite kako da napravite kiselo mleko kod kuće

IDEALNA ZA SVE SLADOKUSCE: Najukusnija pita sa jabukama

POSNA MUSAKA SA SREMUŠEM: Zaboravićete da nedostaje meso
