
Foto: Pixabay, ilustracija
OSTALO VAM JE PEČENJE? Napravite ćufte od njih
Pečenje koje ostane od Božića, obično iskoristimo za kupus ili grašak. A zašto ne biste napravili ćufte od njih?
Sastojci:
- 400 g pečenog svinjskog mesa
- 3 veća krompira
- 3 kašike brašna
- 2 jajeta
- 1 kašika mlevene paprike
- 1 kašika peršuna
- so
- biber
- malo ulja
ODMAH DUPLU MERU PRAVI: Fantastična torta od pistaća i limuna
Priprema:
Meso sameljite ili usitnite na što manje komadiće.
Krompir dobro operite, pa ga skuvajte sa sve ljuskom. Kada je potpuno omekšao, oljuštite ga, izgnječite viljuškom, pa ga pomešajte sa mesom.
Dodajte brašno, cela jaja, sitno naseckan peršun i sve začinite po ukusu.
Ako više volite da budu pikantnije možete dodati i tucanu ljutu papriku umesto mlevene.
Sve dobro izmešajte da dobijete kompaktnu smesu, pa rukama oblikujte ćufte.
Na tiganju zagrejte malo ulja, pa ih pržite oko pet minuta sa svih strana, čisto da se spolja uhvati korica i budu vruće.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

BIFTEK VELINGTON: Rapsodija ukusa u svakom zalogaju

RECEPT DANA: Burek sa spanaćem i sirom

MUSAKA SA TIKVICAMA: Eksplozija ukusa u svakom zalogaju

PLJESKAVICE OD SPANAĆA: Nećete ni primetiti da nedostaje meso

UKUSNE I ZDRAVE: Pet razloga da u ishranu uvrstite kajsije
