Izvor: Alo.rs
06.10.2020 u 08:22
0

PO RECEPTU NAŠIH MAMA: Savršeno ukusno jelo koje će te obožavati

Možda su naši stari pronašli inspiraciju u francuskoj kuhinji

Ono što na ovim prostorima zovemo „francuskim krompirom“ nema zapravo nikakve veze s francuskom kuhinjom. Nije poznato kako je musaka od krompira, kobasica i pavlake dobila ovaj atribut, ali je pod njim poznata širom eks-Ju, gde se osamedestih jela kao jedan od omiljenih recepata na nedeljnom ručku.

Možda su naši stari inspiraciju za ovaj recept pronašli u francuskom gratiniranom krompiru koji se peče u pavlaci i siru, ili su se nadahnuli klasičnim receptom za “tartiflette” koji se priprema od krompira, luka, slanine i sira “reblochon”.

Sastojci:

1 kg krompira

5 kuvanih jaja

2 para kobasica po želji

PROČITAJTE JOŠ…

VUČIĆ: Srbija neće ispuniti želje Prištine! Albanci se uzalud nadaju!

GLASANJE I IZ SVEMIRA: Američka astronautkinja će iskoristiti svoje pravo glasa sa 300 km udaljenosti od Zemlje

UŽAS! Izbodena dva mladića u Kruševcu!

GENERAL SE KRIO: Simke došao na Ljupkin nastup!

ODMOTAVA SE KLUPKO! Ovo je razlog ranjavanja na Banovom Brdu

750 ml kisele pavlake

so i biber po želji

biljno ulje

Priprema:

Skuvajte krumpir, oljuštite ga i narežite na tanke kolutiće. Skuvajte jaja i kobasice i takođe naseckajte ih isto tako. U nauljeni pleh za pečenje poslažite red kuvanog krumpira, red kobasica i jaja. Posolite i pobiberite. Preko svega prelijte kiselu pavlaku. Redom slažite dok ne potrošite sve sastojke. Na vrh složenca možete staviti i malo narendanog sira. Stavite u rernu prethodnu zagrejanu na 180 Celzijevih stepeni oko 25 minuta. Poslužite uz sezonsku salatu.

Prijatno!

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter