
Foto: Shutterstock
POSNA PITA OD BUNDEVE: Savršena pita od gotovih kora
Ako želite da napravite savršenu pitu od gotovih kora, biće vam potrebno malo vremena, nekoliko jednostavnih sastojaka, a nije potrebno previše kulinarskog umeća. Ovaj recept ne može da omane, a krajnji rezultat je pita koja ima ukus iz snova.
PREVIŠE KAFE MOŽE BITI OPASNO PO ZDRAVLJE: Šta se dešava u vašem organizmu kada pijete velike količine
Jesen u Srbiji prepoznatljiva je po mirisu pečenih paprika, ali među najomiljenijim sezonskim namirnicama svoje mesto zauzima i bundeva.
Sa svojim fantastičnim ukusom i svestranošću, bundeva je podjednako popularna u slatkim i slanim jelima. Pored toga, cenjena je i zbog brojnih zdravstvenih koristi koje donosi ako se redovno konzumira.
Bundeva je bogata vitaminom C, kalcijumom, gvožđem, magnezijumom, fosforom i kalijumom. Zbog svog bogatog nutritivnog sastava, preporučuje se za jačanje imuniteta, zdravlje srca, kože, vida i za podršku metabolizmu.
– 1 kg bundeve
– pakovanje tankih kora za pitu (oko 500 g)
– 10-20 kašika šećera (po ukusu)
– 1 kesica vanilinog šećera
– 1,5 kašičica cimeta
– 100 ml ulja
– 100 ml vode
– šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Očistite bundevu i dobro je izrendajte. Pospite šećerom, cimetom i vanilinim šećerom, promešajte i sklonite sa strane da bundeva dobro upije slatkoću i da pusti sok.
Uključite rernu da se greje na 200 °C.
Obložite pleh za pečenje pek-papirom, pa stavite jednu koru, Namažite je uljem, pa preklopite drugom korom, nju namažite uljem i vodom, pa stavite i reću koru. Ponovo namažite ulje i vodu i završite četvrtom korom. Na nju namažite malo soka koji je pustila bundeva, pa preko cele kore rasporedite četvrtinu rendane i ušećerene bundeve. Motajte kore u pitu, pa sve ponavljajte dok ne utrošite materijal.
Kada oblikujete sve, namažite ostatkom ulja i vode, pa ubacite da se peče oko pet do deset minuta na 200 °C, a zatim smanjite na 180 °C i ostavite da se peče dok ne dobije lepu zlatnu nijansu.
Kad se ohladi, pospite šećerom u prahu.
Prijatno i javite nam kako vam se dopao recept!
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

IDEALNA ZA SVE SLADOKUSCE: Najukusnija pita sa jabukama

POSNA MUSAKA SA SREMUŠEM: Zaboravićete da nedostaje meso

BOLJE NEGO U RADNJI: Lak recept za domaće posne tortilje

RECEPT DANA: Slatko od jagoda

RECEPT ZA LJUBITELJE ITALIJANKSE KUHINJE: Posna pica na nikad jednostavniji način
