
Foto: Printscreen/instagram/Pekar Pekarica
POSNE SARMICE OD ZELJA Klasik na drugačiji način, u nepogrešivoj kombinaciji ukusa
Ni malo ne zaostaju za onim mrsnim, prste da poližete.
Potrebno je
- 1 glavica crnog luka
- 4-5 kašika ulja
- 1 kašika mlevene začinske paprike
- 30 listova zelja
- 300 g pirinča
- 2 kašičice mešavine začina
- 2 kašike pečenog, mlevenog, susama
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica soli
- 1/4 kašičice bibera
Priprema
Seckan crni luk propržite dok ne porumeni. Onda dodajte mlevenu začinsku papriku i pržite par sekundi. Dodajte opran pirinač, pa sipajte dve šoljice vode. Kuvajte na laganoj temperaturi sve dok voda ne upije. Posolite i pobiberite, pa začinite. Dodajte susam i sitno seckan beli luk. Prelijte ključalom vodom listove zelja, pa odlijte i nalijte hladnu vodu. Uviijte u oblik sarmice. Sipajte vodu da ogrezne pa kuvajte oko pola sata na nižoj temperaturi. Služite uz prilog po želji! Prijatno!
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

PRAVO IZ ITALIJE: Recept za orginalne bolonjeze

UKUS KOJI SE PAMTI: Čizkejk San Sebastijan

KREM ČORBA OD ŠPARGLI: Energetska bomba koja će vas osvežiti u trenu

RECEPT DANA: Princes krofne sa jagodama

DOMAĆI MEDENJACI: Bude nostalgiju na detinjstvo
