Izvor: bsc happy portal
26.11.2023 u 14:04
0

PREUKUSNA MUSAKA OD KARFIOLA: Nesvakidašnji ručak sa specijalnim dodatkom koji ćete odmah zavoleti

Jedinstven recept koji ćete usvojiti i pripremati

Svi smo navikli da jedemo musaku od krompira, razume se, pa čak je postala popularna i ona od tikvica, a retko kad uživamo u ukusu musake od karfiola. Recept za ovo krajnje ukusno, ali neobično jelo nalazi se u nastavku, pa nam javite kako vam je uspela.

Sastojci:

1KG KARFIOLA
500gr Mešanog mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 kašika mlevene paprike
2 jajeta
1 čaša kisele pavlake
1 čaša pavlake za kuvanje
2 šolje mleka
200gr rendanog kačkavalja
so, biber

Priprema:
Karfiol operite kroz kratak mlaz hladne vode pa mu odvojte cvetove i prokuvajte na šporetu u slanoj vodi ili uz suve začine. Kada omekša, procedite ga i ostavite sa strane.

U tiganju na ulju izdinstajte sitno seckani crni i beli luk, pa kad omekša dodajte meso i alevu papriku i ostale začine iz mešanje dinstajte. Kad se sjedini, isključite ringlu.

Odaberite vatrostalnu činiju u kojoj ćete peći musaku i malo je nauljite. Karfiol lagano viljuškom izgnječite pa polovinu poređajte po dnu tepsiju tako da se celo prekrije. Preko njega sipajte mleveno meso i preko njega preostalu količinu karfiola.

Stavite da se peče na 180 stepeni oko pola sata. U činiju umutite jaja i dodajte kiselu pavlaku, pavlaku za kuvanje i mleko pa kada prođe 20 minuta od pečenja, prelijte preko musake i ostavite još deset minuta da se peče.

Kada bude gotova musaka, izvadite je iz rerne i pospite kačkavaljem da se otopi dok je topla. Pomalo je ovaj sastojak neuobičajen, ali se odlično slaže sa karfiolom, posebno kada se zapeče.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter