Izvor: City magazine
24.09.2023 u 18:48
1

PUSLICE: Imamo recept koji uvek uspe

Evo recepta za pripremu ukusnih i vazdušastih puslica.

Sastojci:

4 belanceta
1 šolja šećera
1/2 kašičice ekstrakta vanile
Prstohvat soli
Kapljica sirćeta ili limunovog soka

PO RECEPTU SA HILANDARA: Neodoljivo ukusne posne punjene paprike

Priprema:

Zagrejte rernu na 120°C i obložite pleh papirom za pečenje.
U čistoj i suvoj posudi, umutite belanca dok ne počnu da se penju.
Dodajte prstohvat soli i kapljicu sirćeta ili limunovog soka. Nastavite mućenje dok belanca ne postanu čvrsta i sjajna.
Postepeno dodajte šećer, kašiku po kašiku, dok se svi kristali šećera ne istope i smesa postane gusta i sjajna.
Dodajte ekstrakt vanile i pažljivo promešajte.
Umetnite smesu u špric za poslastice ili koristite kašiku da napravite male krugove na plehu, ostavljajući razmak između svake puslice.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PUSLICE: Imamo recept koji uvek uspe”

  1. Postoje lepe puslice i sa kokosom , naravno ko voli kokos , jako je zdrav i treba ga jesti , a postoje i mermerne puslice sa čokoladom , ide šest belanaca, 220 gr. šećera kristala, 150 do 160 gr. gr. braon šećera i čokolada oko 60 gr.
    Ove se prave tako što se belanca stave u vanglu mute se uz dodatak šećera , sve raditi na pari , tzv vodeno kupatilo , mutiti sve dok belanca ne postanu sjajna a šećer u njima otopljen a onda skinuti sa vodenog kupatila vanglu i mutiti i dalje dok se masa ne ohladi a onda umešati ovklaš u tannkom mlazu otopljenu čokoladu tek da se dobije mermerni izgled , peče se na peki papiru na 100 stepeni , jedan sat a nakon toga isključiti rernu ne otvarati i ne vaditi puslice neka odstoje u rerni još dva sata, kombinacije mogu biti razne za posluživanje , ili uz voće , jagode , maline amože se ukrasiti sa već gotovim prelivimima ili od čokolade ili karamel prelivom a ima ih i od jagoda i od malina , mogu s epraviti i većeg obima od uobičajenih .

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter