
Foto: FREEPIK.COM/ stockking
RECEPT DANA: Mekana i sočna junetina u sosu od paradajza
Junetina može biti žilava, ali spremljena na ovaj način će biti sočna i mekana
Ukoliko volite juneće meso, ali vam često ispadne suvo, tvrdo i žilavo, ostanite sa nama u nastavku gde vam otkrivamo malo drugačiji način njegove pripreme. U pitanju je sočna junetina u paradajz sosu koja se topi u ustima.
Spremljena na ovaj način, junetina postaje toliko nežna i meka da se odvaja viljuškom.
PROČITAJTE: KOMPLETAN IZVOR PROTEINA: Šta se dešava sa vašim telom ako jedete pistaće svakog dana?
Osim toga, junetina zadržava svu svoju sočnost, a zbog dobre kombinacije sastojaka, njen ukus je intenziviran i prefinjen.
Sastojci:
- 900 gr junećih odrezaka
- 400 gr paradajza
- 60 gr brašna
- 500 ml goveđeg bujona
- 4 čena belog luka
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika paradajz pirea
- 1 kašika seckanog peršuna
- 3 kašičice maslinovog ulja
- 2 kašičice sušenog začinskog bilja
- so, biber
Priprema:
Meso obilno začinite solju i biberom, zatim ga istucite čekićem i uvaljajte u brašno. Uverite se da je dobro uvaljano u brašno i pržite ga na dve kašike zagrejanog ulja- svaki komad oko pet minuta sa svake strane.
Zatim izvadite meso i u isti tiganj dodajte preostalu kašiku ulja i seckani luk. Propržite luk oko tri minuta, dodajte beli luk i kuvajte 30 sekundi, zatim dodajte paradajz pire i kuvajte jedan minut, pa dodajte seckani paradajz, bujon i začine i dobro promešajte.
Čim proključa, smanjite temperaturu, vratite meso, pokrijte i prebacite u rernu i pecite oko sat i po, ili dok meso ne omekša, a sos se ne zgusne. Proverite i povremeno promešajte.
Kada je gotovo, probajte da li je sosu potrebno još začina, pospite svežim peršunom i poslužite sa pire krompirom, testeninom ili pirinčem.
Prijatno!
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

RECEPT DANA: Mekana i sočna junetina u sosu od paradajza

UŽIVANJE ZA SVA ČULA: Čizkejk sa limunom

RECEPT DANA: Galeta sa kruškama
