Izvor: Glossy
20.12.2023 u 13:31
0

RECEPT ZA MEDENJAKE: Idelana poslastica za praznike, a jedan sastojak učiniće da danima budu SVEŽI i MEKANI

Godinama unazad medenjaci su kraljevi svečane trpeze.

Čuveni medenjaci su kolačići koji su se od davnina pravili uoči praznika, a naročito pred Božić. Smatralo se da Božić Bata dolazi u svaki dom i tamo gde nađe medenjake ispod jelka ostavlja deci darove.

Ovaj prelepi kolač ima dugu tradiciju, a kako i ne bi kad se pravi od najjednostavnijih sastojaka, koje gotovo u svakom trenutku imamo u kući.

POSNI KOLAČI GOTOVI ZA 15 MINUTA: Čokoladne bombice sa ukusom pomorandže

Ako i vi želite da pravite medenjake za Božić sa svojom decom ovo je recept koji će vam pomoći da budu ukusni i mekani, a jedan trik će im produžiti rok trajanja i učiniti da dugo ostanu sveži i mekani.

Potrebno je:

7 kašika meda

7 kašika šećera

2 jajeta

7 kašika mleka

7 kašika ulja

450 g brašna

1 kašičica sode bikarbone

Priprema:

Prosejte brašno i dodajte mu sodu bikarbonu, a zatim u činiji pomešajte med i šećer, pa im dodajte jaja. Umutite ručnom mutilicom, pa dodajte mleko, ulje i brašno koje ste prethodno pomešali sa sodom bikarbonom.

Umestite glatko testo, pa kidajte loptice veličine koje želite da budu medenjaci. Možete praviti okrugle ili ih seći modlama u raznim oblicima. Stavite da se peče u rerni na 200 stepeni 12 minuta, a potom je isključite i ostavite medenjake unutra još nekih 3-5 minuta.

Kada se ohlade po želji ih pospite šećerom u prahu ili ih dekorišite po želji.

Zahvaljujući sodi bikarboni ostaju dugo sveži i mekani.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter