Izvor: glosy
09.09.2024 u 18:27
0

RECEPT ZA NAJMEKŠE I NAJSOČNIJE ĆUFTE: U smesu dodajte ove sastojke i raspametićete se

Bilo da se radi o govedini, ćuretini ili nekom drugom mesu - važno je da postignete pravu teksturu smese, samo tada će ćufte biti savršene

Prilikom pravljenja ćufti svaka domaćica želi da one budu dovoljno čvrste da se ne raspadnu prilikom kuvanja, ali da istovremeno zadrže nežnu teksturu i ostanu sočne.

Zato je ključno koristiti nešto što će sve sastojke povezati. Jaje je obično dobar saveznik, jer  može pomoći da ćufte ostanu meke i da se meso i drugi sastojci lepo sjedine, ali ipak su prezle natopljene u mleko glavni kec iz rukava.

Natapanjem one postaju savitljive i vlažne, što im omogućava da se lako i ravnomerno umešaju u mleveno meso.

Natopljene prezle pomažu da se proteini u mesu ne skupljaju – obično uzrok tvrdih ćufti – a mleko dodaje dodatnu vlagu, što čini lepe, sočne ćufte. Mleko takođe daje prijatnu kiselost ćuftama.

Još jedan obavezan sastojak je i rendani luk, koji se bukvalno rastopi u mešavini mesa i brže se ispeče od onog koji je sitno seckan.

Odnos luka i prezli treba da bude 50:50, tako će ćufte biti dovoljno vlažne, jer i luk pusti dosta vode, a ujedno će dobiti i prodoran ukus.

Da bi ćufte bile kremaste u njih se dodaje pola šolje rikote (vrsta sira) i to je to. Savršen ukus, tekstura, mekano, a tako sočno.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter