
RECEPTI NAŠIH STARIH: NEODOLJIVE BAKINE BUHTLE SA DŽEMOM! (GALERIJA)
Starinski recept s dizanim testom, punjen tradicionalnim džemom od šljiva. Odmah vraća u detinjstvo!
ČAROBNA BOSANSKA SIRNICA: Originalan recept za najčuveniju pitu na svetu!Sastojci
500 g glatkog brašna
1 instant suvi kvasac
1 jaje
2 žumanceta
40 g šećera
pola kašičice soli
1 limun šećer
100 g putera
oko 250 ml mleka
200 g džema od šljiva ili po želji nekog drugog
puter za premazivanje
PO RECEPTU ČUVENE SRPSKE PEKARE: SLANI ŠTAPIĆIPriprema
1.
Brašnu dodajte kvasac, sol, šećer, jaje, žumance, limun šećer, rastopljeni puter i dodajući toplo mleko zamesite testo. Stavite ga u nauljenu posudu, pokrijte i ostavite na toplom da se diže dok se volumen ne udvostruči (oko 1 sat).
2.
Zatim testo razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi i izrežite na kvadrate. Na svaki stavite kašičicu džema, savijte krajeve i dobro pritisnite.
RECEPT NAŠIH STARIH: DOMAĆA POGAČA, MEKANA KAO DUŠA3.
U tepsiju premazanu puterom, obloženu papirom za pečenje stavljajte buhtle. Ostavite ih da stoje 20 minuta, a zatim pecite u rerni zagrejanoj na 200 °C 35-40 minuta.
4.
Tople premažite puterom. Kad malo odstoje izvadite na rešetku da se ohlade do kraja.
RECEPTI NAŠIH BAKA: ZLATIBORSKI UŠTIPCI, uz stari sir ili dobro društvo!Pospite šećerom u prahu i poslužite.
Buhtle su najbolje još tople, ali ove će ostati meke i sočne i drugi dan.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

SALATA SA PILETINOM, SPANAĆEM I PRELIVOM OD SIRA: Pravi osvežavajući letnji obrok

PRAVO OSVEŽENJE ZA TOPLE DANE: Recept za sladoled sa malinama

TORTILJA SA AVOKADOM I KRASTAVCEM: Osvežavajuć obrok za vrele dane

DESERT PO STARINSKOM RECEPTU: Bakin kolač mekan poput oblaka
