RIŽOTO SA GRAŠKOM Slasno jelo u savršenom spoju ukusa, prste da poližete, a posno
Držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
- 200 g pirinča
- 1 l povrtnog bujona
- 200 g mladog graška
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 50 g biljnog kačkavalja
- 50 g margarina
- 2 kašike maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
Priprema:
U šerpi zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno seckani crni i beli luk. Dodajte pirinač i propržite ga dok ne postane staklast. Postepeno dodajte bujon po jednu kutlaču, stalno mešajući dok pirinač ne upije tečnost. Posle 15 minuta kuvanja, dodajte grašak i nastavite da kuvate još 5 minuta. Kada je rižoto gotov, sklonite sa vatre i dodajte maslac i parmezan. Promešajte i poslužite toplo. Prijatn
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74