Izvor: TRPEZA
02.06.2024 u 08:41
1

SLATKO OD RUŽA Ukusa koji se pamti, idealno za sunčane prolećne dane

Bilo da ga mažete na hleb ili dodate kao prilog omiljenom desertu, otopićete se od miline.

Potrebno je

  • 100 g latica ruža
  • 1 l vode
  • 1 kg šećera
  • pola kesice limontusa

Priprema:
U šerpu sipajte vodu, stavite na šporet da provri, pa onda dodajte latice ruža i kuvajte 15 minuta. Voda će da potamni, a latice da pozelene. Onda dodajte šećer, a odmah nakon toga i limontus. Voda će da dobije crvenu boju, a kad bude gustina dovoljna, skinite sa vatre pa sklonite penu. Pokrijte vlažnom krpom pa sutradan slatko preručite u tegle.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “SLATKO OD RUŽA Ukusa koji se pamti, idealno za sunčane prolećne dane”

  1. Slatko od ruža se pravi od jedne stare sorte ruža , gde da ih nadjete , te ruže cvetaju u Maju mesecu i jako lepo mirišu , mislim da sam ih videla na Adi Međdjici , ali dobar savet bi bio ovaj, kada recimo , sada je sezona, napravite razne vrste slatka ili dzemova i želite nećim da se zasladite a da bude zdravo , vi uzmite Grčki jogurt i stavite u njega dve do tri kašićice vašeg slatka /dzema i imaćete lep i zdrav dezert , a za one koji ne prave slatka i dzemove možete Grčki jogurt posuti medom i mlevenim orasima ili mlevenim bademima/lešnicima, opet ćete imati još zdraviji dezert .

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter