Izvor: Magazin Politika
18.08.2024 u 20:35
0

SOKOVI KOJI PODMLAĐUJU I OSVEŽAVAJU: Uz to su i najbolji antioksidanti

Sok od nara – najbolji antioksidant u čaši

Važno je da se pravilno hidrirate jer je hidratacija važna za sveukupno održavanje zdravlja. Istraživanja čak potvrđuju da je ovaj deo ishrane povezan sa kognitivnim zdravljem, zdravljem bubrega i dobrom težinom, a osim vode sok od nara je jedan od napitaka kopje nutricionisti preporučuju.

Sok od nara pomaže kod hroničnih upala, a može pomoći i sa pamćenjem kako starite.

Sok od nara – najbolji antioksidant u čaši

Naučnici su tako otrkili i da čaša soka od nara dnevno usporava pad vizuelne memorije kod starijih, a ono što je važno je da pijete pravi sok od nara a ne koncentrat bogat šećerom.

Takođe, kada pijete sok od nara uz aerobne vežbe smanjićete faktore rizika od dijabetesa tipa 2, a kao izvor kalijuma on je odličan saveznik vašeg zdravog srca i dobrog pritiska.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter