Izvor: Happy BSC Portal/Magazin.novosti.rs
22.12.2023 u 14:18
0

SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA: Slastan i posan ručak za celu porodicu

Zbog bogatog punjenja, od pirinča, oraha i krompira, nećete da osetite da nedostaje meso.

Potrebno

10-12 suvih paprika
100 g krupno mlevenih oraha
2 šolje pirinča
3 glavice crnog luka
2 šargarepe
2 dl paradajz soka
3 dl ulja
so, biber, mlevena paprika
3-4 kašike brašna
2 krompira

Priprema

U dublju šerpu sipajte pola količine ulja, dodajte sitno seckan luk i šargarepu i dinstajte dok ne postanu kašasti. Zatim dodajte orahe. Promešajte pa pržite malo da i orasi ispuste masnoću. Dodajte paradajz, začine i pržite da se sve sjedini, opet dolivajući pomalo ulja da ne bude suvo. Dodajte pirinač i propržite sve zajedno još par minuta. Na kraju dodajte i rendan krompir, lagano promešajte i sklonite sa šporeta. Paprikaš potopite u mlaku vodu da omekšaju, kako bi mogle da se pune.

KREMASTA POSLASTICA: Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda

Punite paprike nadevom. U svaku papriku stavite pola kašičice brašna, da fil ne bi izlazio prilikom kuvanja. Rešajte ih u tepsiju, nalijte toplom vodom da ogreznu i potopite. Kuvajte na umerenoj temperaturi dok ne bude gotovo. Ubacite ih u rernu na 200 stepeni da se zapeku i da ostane malo softa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter