VLAŠKI PAPRIKAŠ SA KISELIM MLEKOM: Gurmansko jelo na „kašiku“, ko ga jednom proba uvek mu se vraća
Držaće vas dugo sitim a obožavaće cela porodica.
Potrebno je
- 1 pile
- kašika brašna
- kašika slatke začinske paprika
- 2 sveže zelene paprike
- 2 paradajza
- glavica crnog luka
- 2 kašike suvog biljnog začina
- 2 čena belog luka
- ulje, so, crni mleveni biber
- 100 ml kiselog mleka
Priprema:
Crni i beli luk iseckajte i pržite u šerpi na zagrejanom ulju. Pile istranžirajte, svaki komad posolite, pobiberite, poprskajte mešavinom začina i ubacite u šerpu. Oljuštite paradajz, isecite ga na kocke, stavite u paprikaš i kuvajte. U poseban sud sipajte kiselo mleko, dodajte mu brašno, 100 ml vode, mešavinu začina i mešajte žicom za mućenje. Tu smesu sipajte u paprikaš nakon 20 minuta, pustite da se kuva još pet minuta i potom sklonite s vatre.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74