
Foto: pixabay
ZBOG OVIH RAZLOGA VAM PASULJ NIJE UKUSAN: Primenite sledeće trikove i ispašće fenomenalan
Koristite stari pasulj, solite na početku kuvanja... Mnoge domaćice prave iste greške zbog kojih im pasulj ne bude ukusan. Uz sledeće savete više o tome nećete morati da brinete.
Koristite stari pasulj
S obzirom da većina pasulja gubi kvalitet i količinu minerala i vitamina u roku godine do dve, sva starija pakovanja bolje bacite.
Pasulj kratko potapate i ne menjate vodu više puta
Pasulj potopite preko noći ili 24 sata, a vodu promenite nekoliko puta. Dužim potapanjem u vodu, dobićete mekši pasulj koji ćete lakše variti.
Kuvate u malom loncu
Ostavite dovoljno prostora da se zrna rasporede i pasulj kuva. Stavite pasulj u veliki lonac.
Ne vodite računa o temperaturi vode
Stavite pasulj da se kuva u hladnu vodu pa ga nakon ključanja, procedite. Dolijte vruće vode i ostale sastojke i kuvajte.
Solite na početku kuvanja, umesto na kraju
Solite tek na kraju kako bi opna pasulja ostala mekana.Možete da dodate i malo sode bikarbone radi boljeg varenja. Izbegavajte da solite na samom početku kuvanja.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

RECEPT ZA LJUBITELJE ITALIJANKSE KUHINJE: Posna pica na nikad jednostavniji način

POMOĆI ĆE DA SE BOJA BOLJE UPIJE: Kako da izbelite obična jaja?

SAVETI ZA KONTROLU PREJEDANJA: Nutricionistkinja otkrila kako smršati do leta
