Izvor: LEPOTESRBIJE.ALO
22.09.2024 u 19:32
0

ZDRAVIJA VARIJANTA PRŽENICA: Savršen obrok bez ulja

Osim klasične verzije sa belim hljebom i jajima, postoje varijacije koje su podjednako ukusne, ali malo zdravije

Prženice, tradicionalno omiljeno jelo u mnogim domaćinstvima, mogu se pripremiti na različite načine, pružajući ukusan obrok s dodatkom zdravijih sastojaka. Osim klasične verzije sa belim hljebom i jajima, postoje varijacije koje su podjednako ukusne, ali malo zdravije.

Umesto da se prže u tiganju sa obiljem ulja, prženice se mogu pripremiti od različitih vrsta hleba, poput integralnog ili ražanog, i peći u rerni, eliminišući potrebu za potapanjem u ulju.

Sastojci:

3 jajeta

10 tanko nasečenih kriški hleba

9 kašika mleka

 

Priprema:

Kao i kod pripreme običnih prženica, umutite jaja, dodajte im malo mleka i posolite. Sve dobro izmešajte, a potom kriške hleba umačite u tu smesu. Ređajte ih na pleh koji ste obložili pek papirom.

Stavite u rernu koju ste zagrejali na 200 stepeni. Ukoliko želite da budu bez trunke ulja nemojte stavljati ništa, ali ako sebi možete da dozvolite da unesete u telo i malo masnoće prženice možete poprskati sa po 2,3 kapi ulja. Tako će biti malo masnije, ali i ukusnije.

Pecite ih sa jedne strane 5,6 minuta i sa druge još toliko i uživajte u savršenom doručku ili večeri. Poslužite uz kajmak, jogurt ili domaće suvo meso, a i ajvar se savršeno uklapa uz njih.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter