Izvor: OBJEKTIV, 24 SATA HR
16.03.2022 u 15:04
0

STRUČNJAK DAJE SAVETE! Zbog čega muškarci stvarno ODBIJAJU da vode ljubav sa partnerkom?

Stručnjak daje i savete šta treba da uradite u takvim situacijama

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Uvreženo je mišljenje da sa trajanjem veze, u odnosu partnera opada strast, što može da ima loše posledice na sam odnos.

Nije redak slučaj da seksualni odnosi, koji su ranije bili česti, strastveni i veoma zabavni, postanu u najmanju ruku retkost.

Mnoge žene se nađu u čudu kada ih njihov partner prvi put odbije. Ukoliko se to ponovi, nastaju sumnje.

Da li me vara? Da li voli drugu? Da li je problem u mom telu?

Ta i još mnoga druga pitanja kolaju po glavama žena koje se osećaju krajnnje zbunjeno, a novonastala situacija im uništava samopouzdanje, pa i duševni mir.

Stručnjak za ljubavne i seksualne odnose, Trejsi Koks, kaže da razlog za odbijanje zapravo ne mora da ima nikakv veze sa samom ženom.

– Često muškarci prvi gube želju za seksom u dugotrajnim vezama – rekla je Trejsi.

Ona smatra da nizak libido muškarca često nema nikakve veze sa osećanjima koje gajisvojoj partnerki, kao ni sa njenim izgledom i privlačnošću. Pokazalo se i da procenat nevernih muškaraca u brakovima bez ili sa veoma retkim seksualnim odnosima, nije ništa veći od prosečnog broja nevernih muškaraca u svim brakovima, i iznosi oko 20 odsto.

– Muškarci ćute o problemima poput erektilne disfunkcije, jer im je neprijatno. Naime, društvo nekako veruje da svi muškarci treba da budu spremni za seks u bilo koje vreme i na bilo kom mestu. Žene ne govore o tome jer se osećaju loše zbog nedostatka želje muškarca za intimnim odnosima. Često misle da su same krive, da su loše u krevetu, da više nisu privlačne ili čak da im je partner homoseksualac ​​– objasnila je Koks.

Ona, dakle, tvrdi, da su počeci erektilne disfunkcije glavni razlog odbijanja intimnih odnosa. Trejsi je dala i nekoliko saveta svim ženama kako da vrate muškarca u krevet i kako da srede svoj odnos.

1. Ne zavodite ga silom

Da li će neki ekstremni vidovi zavođenja, poput nošenja senzualne garderobe i izazovnog donjeg veša, delovati, zavisi isključivo od razloga zb0g kojih su se odnosi proredili. Ukoliko je u pitanju slabljenje erekcije, muškarci će osetiti ogroman pritisak i nervozu.

Ova osećanja će ih uplašiti i stvoriti u njihovim glavama viziju seksa kao nečeg stresnog, pa čak i zastrašujućeg. Imajte na umu da ovakav zdravstveni problem retko koji muškarac želi i sam sebi da prizna.

Ukoliko je, pak, razlog slabljenja odnosa njegov umor ili vaše hladnije ponašanje, ovakav metod zavođenja može da bude veoma efikasan i zabavan.

2. Reagujte mirno na problem

Prema rečima Trejsi Koks, problemi sa erekcijom nisu isto što i nedostatak želje za seksom, ali ako muškarac doživi ovo prvo, pre ili kasnije će se pojaviti i ovaj drugi problem.

Nakon četrdesete godine, muškarcu je potrebno više stimulacije i to je veoma važno da razumete. Nemojte da stvarate pritisak i ni u kom slučaju nemojte da okrećete situaciju na šalu.

Najbolje je da pokažete razumevanje.

3. Pokušajte da otkrijete šta ga uzbuđuje

Možda ste kroz godine veze i braka pomislili da znate sve što vašeg partnera uzbuđuje, ali imajte u vidu da te preferencije mogu da se promene vremenom. Ne bi bilo loše da prosto sednete i porazgovarate o tome šta ga uzbuđuje i da li bi želeo da proba nešto novo.

4. Obratite pažnju na njegov način života

Na libido i sposobnost muškarca, utiču i dobre i loše životne navike. Ukoliko redovno konzumira alkohol, ohrabrite ga da smanji tu naviku.

Predložite mu da prestane da puši, počne da vežba, smanji nerviranje koliko god to bilo moguće. Budite na njegovoj strani u svim ovim borbama.

Ukoliko smatrate da mu je potreban lekar, predložite mu to i recite da ste uz njega, kako bi shvatio da sve radite iz najbolje namere i za obostrano dobro.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter