Izvor: Tanjug
18.10.2021 u 15:30
0

BOLJEVIĆ: Sputnjik lajt najidealnija buster doza

Šef katedre patologije na Sečenovskom Univerzitetu u Moskvi Sergej Boljević smatra da je nova vakcina Sputnjik lajt sa 83 odsto efikasnosti najidealnija treća doza koja ostavlja odličan imunitet i hiljade antitela.

-Pokazalo se da je Sputnjik lajt odlična treća buster doza posle bilo koje vakcine- rekao je profesor i dodao da je pokazala efikasnost i kod opakog delta soja virusa, rekao je Boljević. 

PROČITAJTE JOŠ: SAZNAJTE U EMISIJI „SAVETNIK“: Kako da sačuvate vid? (HAPPY TV, 13.05)

Prema njegovim rečima, ova vakcina u Srbiji je u procesu registracije, dok Crna Gora već očekuje prvih 150.000 doza.

-Da biste kontrolisali delta soj morate da imate daleko više antitela u krvi i onda se daje buster doza. Mi smatramo i predlažemo da to bude Sputnjik lajt- poručio je Boljević.

On je rekao da Sputnjik lajt može da se primi posle bilo koje vakcine, kao i oni koji su preležali infekciju, ljudi sa oslabljenim imunitetom i nevakcinisani.

PROČITAJTE JOŠ: REŠITE SE MIGRENE: Pet najboljih prirodnih suplemenata za PREVENCIJU

Odobravanjem Sputnjika V od Svetske zdravstvene organizacije Srbija bi, ocenjuje on, dobila ogromnu šansu da postane regionalni proizvođač ove „srpsko-ruske“ vakcine.

-Za države koje se nalaze oko Srbije, kao što su Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija, ona bi mogla da igra veliku ulogu u snabdevanju vakcinama Sputnjik V i Sputnjik lajt- rekao je Boljević.

PROČITAJTE JOŠ: ŠKRGUĆETE ZUBIMA, KRVARE VAM DESNI I BOLI VAS STOMAK? Nikada ne biste pogodili šta je uzrok ovih simptoma!

Dodao je i da je one jos pre godinu i po dana verovao da Torlak može da se uključi u proizvodnju vakcine i možda izbije na prvo mesto u Evropi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter