Izvor: tanjug
10.06.2020 u 10:42
0

BUDNA ZA VREME OPERACIJE MOZGA: Zadivljujuća medicinska tehnika otklanjanja tumora

Šezdesetogodisnja Italijanka je za vreme operacije tumora na mozgu čistila i pripremila masline za jedan kulinarski specijalitet.

Operacija je trajala dva i po sata, odstranjen je tumor na levoj strani mozga, a pacijentica je celo vreme operacije bila budna i radila, a šef medicinskog tima bolnice u Ankoni Roberto Trinjani rekao je da je operacija uspela, prenosi Ansa.

PROČITAJTE I OVO

ANA BRNABIĆ NA HAPPY TV: Molim vas, letujte u Srbiji!

VUČIĆ OTVORENO: Interesuje nas budućnost naše dece!

UPOZORENJE KISIĆ TEPAVČEVIĆ Korona će se širiti onoliko koliko joj mi dozvolimo

Detalji o NOVOM ŽARIŠTU na Karaburmi: Evo KO je DONEO korona virus u studentski dom!

– Ova metoda nam omogućava praćenje pacijenta i funkcije mozga i pomaŽe tokom operacije na „kalibraciju naše akcije“, rekao je dr Trinjani koji je rukovodio tim od 11 specijalista od neurohirurga, neuroanesteziologa, psihologa, neurofisiologa i medicinskih sestra.

Ovaj metod operacije u toku kojeg je pacijent budan i radi ono sto sam izabere zove se “budan” (awake), a tim doktora Trinjani je u poslednih 5 godina, kako izvestava Ansa napravio oko takvih 60 operacija.

NE PROPUSTITE!

DOKTOR KON IMA PRAVI RAZLOG ZA SLAVLJE: Ljudi mu se klanjaju i dive!

TRESAO SE ZAGREB Zemljotres pogodio hrvatsku prestonicu

KUP SRBIJE Danas počinju polufinalni mečevi

ZVEZDA PROMOVIŠE NOVOG TRENERA Obradović trener prvog tima

Aktivnost koju ce pacijent raditi dok traje operacija bira se na osnovu dela mozga koji treba biti operisan, ali i na bazi individualnih navika pacijenta. Tako je jedan pacijent svirao trubu, jedna pacijntica je izabrala da gleda crtane filmove, a jedan je za vreme operacije svirao violinu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter