Izvor: Tanjug
03.02.2022 u 12:42
0

EU PREDLAŽE DA SE PRODUŽI UPOTREBA SERTIFIKATA

Evropska komisija predložila je danas produžetak upotebe EU digitalnih kovid sertifikata do 30. juna 2023. godine uz ocenu da korona virus i dalje preovladava u Evropi, a da se građanima mora obezbediti da putuju bezbedno unutar EU i koriste sertifikate u slucaju daljih putnih restrikcija uvedenih zbog epidemioloških mera.

”Moramo biti spremni za moguće povećanje infekcija u drugom delu ove godine ili za pojavu novih varijanti”, poručeno je u EK, piše Tanjug.

U Komisiji navode da su kovid sertifikati „vanredna mera“ i da će biti ukinuti kada za njima više ne bude potrebe.

Komisija je predložila i uključivanje visokokvalitetne laboratorijske testove na antigen među tipove testova za koje se mogože izdati sertifikat o testiranju, kao i evidenciju broj doza primenjenih u bilo kojoj državi članici, a ne samo u onoj koja je izdala sertifikat i obezbeđivanje sertifikata za osobe koje učestvuju u kliničkim ispitivanjima vakcina protiv kovida-19.

O predlogu Komisije treba da se izjasne i Evropski parlament i Savet EU kako bi ušao u zakonsku proceduru.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter