Izvor: Klix.ba
01.07.2020 u 09:49
0

KAKO SE NASPAVATI ZA VREME VRUĆINA Stručnjaci otkrivaju tajne dobrog letnjeg sna

Dolaskom viših temperatura mnogi od nas razmišljaju o jednoj od najvećih borbi, a to je kako se naspavati tokom velikih vrućina.

Prema doktoru Nerini Ramlakhanu, optimalna temperatura za spavanje je između 16 i 21 stepen Celzijusa, a vaš mozak mora biti malo hladniji od ostatka vašeg tela.

OVO MORATE PROČITATI

HEROJ SPREČIO OTMICU DETETA! „Srbin u Berlinu spasao nemačko dete od Nemca“

VREMENSKA PROGNOZA ZA DANAS: Sunčano i toplo, na jugu zemlje mogući pljuskovi

EU OTVORILA GRANICE Slobodan prolaz za naše državljane

CIA i KLINTON platili da se IZVEDE PUČ 5. oktobra i Milošević ISPORUČI NA VIDOVDAN!

„Spavanje je jako važno za obradu informacija tokom dana, kao i za popravljanje i ponovno uspostavljanje ravnoteže u fizičkom i psihičkom smislu. U idealnom slučaju, da bismo mogli dobro spavati, mora postojati frakcijska temperaturna razlika između našeg tela i mozga, toplo telo i hladna glava“, rekao je Ramlakhan.

Otkrio je nekoliko trikova kako se možete rashladiti pred spavanje.

„Namažite se kremom na bazi aloe vere, tu kremu čuvate u frižideru. Također, praznu flašicu parfema napunite ohlađenom vodom i držite je kraj kreveta. Možete se naprskati po licu, vratu i kolenima da se ohladite“, kazao je.

Birajte pamučnu pidžamu i tanku, čistu pamučnu posteljinu jer je pamuk idealan materijal za posteljinu.

SAZNAJTE JOŠ I OVO

HAOS U KRAGUJEVCU Tuča u marketu zbog ZAŠTITNE MASKE! (VIDEO)

DR KON: NE SMEM JOŠ GOVORITI O SITUACIJI U BEOGRADU

Dr Tiodorović: PRAVI PIK ZARAZE U SRBIJI ĆEMO IMATI ZA PET-ŠEST DANA

„Pazite da ne jedete previše proteina jer to zapravo može ugrejati vaše telo pojačavanjem metabolizma“, izjavio je stručnjak Dave Gibson.

Jedite začinjenu hranu, ali najmanje tri sata pre spavanja, to može učiniti da se znojite. Vežbajte ujutro, a ne naveče kako biste sprečili da vam se telo previše zagreje.

Tuširajte se pred spavanje kako biste snizili telesnu temperaturu.

Suprotno ustaljenom mišljenju, Gibson kaže da bismo trebali držati prozore zatvorenim tokom dana, kako bi kuća bila hladnija.

Na kraju napominju stručnjaci da isključite sve električne uređaje u spavaćoj sobi jer oni pokreću toplotu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter