Izvor: INFORMER
17.09.2021 u 09:32
0

Koliko puta treba iskoristiti isti peškir?

Jednu grešku posle tuširanja skoro svi prave, a ona može biti opasna po zdravlje, te je potrebno da dobro obratite pažnju kako je ne biste više ponavljali.

Uglavnom svi posle kupanja, kada se obrišemo peškirom, isti ostavimo u kupatilu da se osuši. Međutim, kako lekari upozoravaju, ova navika može niti i te kako štetna po zdravlje, jer se tada mogu namnožiti gljivice i bakterije.

PROČITAJTE JOŠ:OVA TERAPIJA VODOM OTKLANJA STRES I UBRZAVA METABOLIZAM: Koliko čaša treba popiti ujutru?

Ukoliko vlažan peškir koji je pun sitnih čestica odumrlog površinskog sloja kože prenoći na sparnom mestu, kao što bude kupatilo nakon kupanja, na njemu će se namnožiti bakterije i gljivice, i to za jako kratko vreme.Maksimalan broj korišćenja jednog peškira je tri puta između dva pranja, ali samo ako se u međuvremenu temeljno osuši, savetuju lekari.

Kada iskoristite peškir, ostavite ga da se dobro osuši kako biste sprečili razvoj bakterija, a ono što je takođe jako važno jeste da se koriste različiti peškiri – poseban za ruke, poseban za lice i poseban za telo. Isto tako, svaki član porodice mora imati svoj peškir.

PROČITAJTE JOŠ:USKORO NOVI LEK ZA HOLESTEROL: Cilj prevencija smrtnosti od posledica kardiovaskularnih bolesti

Lekari savetuju da žene treba da imaju zaseban peškirić za intimnu regiju, a u slučaju bilo kakve infekcije, treba da ga menjaju posle svake upotrebe i otkuvavaju prilikom pranja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter