Izvor: tanjug
02.09.2020 u 09:41
0

NOVITET SA ALPA! Do kraja septembra brzi test za koronu

Švajcarska farmaceutska firma Roće objavila je da će do kraja septembra pustiti na tržište brzi test za otkrivanje korona virusa, koji će rezultate davati za 15 minuta.

Taj test na antigene virusa SARS-CoV-2 koji je izazvao pandemiju covida-19, u kojoj je od kraja decembra širom sveta umrlo više od 851.000 ljudi, biće dostupan u zemljama koje priznaju oznaku CE, obaveznu za proizvode koji ulaze na tržište Evropske unije, prenela je Hina. Roće, navodi se, želi da zatraži i hitno odobrenje Američke agencije za lekove (FDA).

– Svakoga meseca će biti dostupno 40 miliona brzih testova na SARS-CoV-2. Taj će se kapacitet i više nego udvostručiti do kraja godine, kako bi se odgovorilo na potražnju zdravstvenih sistema u celom svetu – saopšteno je iz firme Roće.

Puštanje testa na tržište mora se sprovesti u saradnji s južnokorejskom firmom SD Biosensor Inc, koja već raspolaže brojnim testovima za otkrivanje virusa, a s kojom Roće ima ugovor o distribuciji u svetu. Izraelska firma Nanoscent, piše Hina, razvila je, pak, test na korona virus koji traje samo 30-ak sekundi.

– Stvari koje traju 30 sekundi ili kraće: pisanje tvita, plaćanje računa za kreditnu karticu, a sada, zahvaljujući izraelskoj tvrtki Nanoscent, testiranje na koronavirus – stoji u tvitu Izraela, prenosi agencija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter