Izvor: tanjug
02.11.2020 u 10:27
0

OTKRIĆE SRPSKIH LEKARA Korana utiče na sluh, evo i kako

Tim lekara sa ORL klinike KC Niš ispitivao je uticaj korona virusa na sluh i pokazalo se da oboljevanje od kovida-19 može dovesti od blagog do srednjeg pada sluha na visokim frekvencijama.

NAJVAŽNIJE DANAS

MINISTAR NEDIMOVIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Ovo je nedeljni plan

ODLUKA KRIZNOG ŠTABA: Evo kako će raditi ŠKOLE ubuduće

VESIĆ NAJAVIO: Beograd će zasijati u novembru

SVEŽ I HLADAN PONEDELJAK: Oblačno, moguća kiša!

Ovo je u svetu prva sveobuhvatna studija uticaja kovida na sluh, rekao je direktor ORL klinike Dušan Milisavljević. On je rekao da je tim stručnjaka bio u crvenoj zoni i ispitivao uticaj korona viusa na sluh kod srednje teških i teških pacijenata.

– Našli smo blagi do srednji pad sluha kod visokih frekvencija. To znači da korona virus može da napadne i slušni živac. Evidentirali smo pacijente, pozivamo ih da dalje proveravaju sluh i pozivamo ih da uđemo u drugu fazu, odnosno da nađemo adekvatnu terapiju – rekao je direktor ORL klinike.

Na osnovu ovih podataka, Milisavljević ukazuje da se kod pojedinih pacijenata sluh vraća kroz nekoliko nedelja, a kod nekih i nekoliko meseci. Direktor ORL klinike navodi da se tokom lečenja pacijenata kojima je oštećen sluh koristi deksamestazon, kortiko preparat.

PROČITAJTE JOŠ…

VUČIĆ U VLADI! U 13 sati posebna sednica tima Ane Brnabić

NESTOROVIĆ NA HAPPY TV BEZ DLAKE NA JEZIKU: Što se virus brže širi, pre će da prođe!

ČUDO U IZMIRU! Heroina (3) posle 36 sati pod ruševinama osmehom dočekala spasioce (VIDEO)

APEL DR KONA: Ponašajte se kao da je policijski čas

Milisavljević navodi da postoje dve teorije kako korona virus napada i oštećuje slušni živac. Prva je, kaže, da se u krvi prave mirkotrombovi koji udaraju na unutrašnje uho i oštećuju vaskularizaciju slušnog živca.

Druga je, prema njegovim rečima, nedostatak kiseonika u hemoglobinu, što oštećuje slušni živac.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter