Izvor: HappyBSC
01.07.2020 u 21:22
0

PRIRODNO LEČENJE EKCEMA: Sve što ste trebali znati o ovoj iritantnoj upali kože!

Ekcem (atopijski dermatitis) je hronična upala kože, a procenjuje se da tri do sedam odsto populacije ima neku vrstu ekcema. Ekcem i suva koža jesu među najčešćim problemima s kožom.

Tačan uzrok ekcema nije potpuno jasan, ali se smatra da do atopijskog dermatitisa dolazi zbog povećane „propusnosti” kožne barijere, zbog čega se koža suši i postaje sklonija iritacijama i upalama usled delovanja negativnih faktora životne sredine.

Ekcem je stanje koje uzrokuje svrab, crvenilo, suvoću i pucanje kože. Predstavlja hronično (dugotrajno) stanje, ali, na sreću, s mogućnošću poboljšanja s vremenom, pogotovo kod dece.

OVO MORATE PROČITATI

HEROJ SPREČIO OTMICU DETETA! „Srbin u Berlinu spasao nemačko dete od Nemca“

VREMENSKA PROGNOZA ZA DANAS: Sunčano i toplo, na jugu zemlje mogući pljuskovi

EU OTVORILA GRANICE Slobodan prolaz za naše državljane

SLOBODAN ULAZ U GRČKU PREKO MAKEDONIJE Od danas otvoren granični prelaz Evzoni

Može da se manifestuje i kao veoma upaljena koža, fleke, perutanje, kao i gruba i orožnala koža ili ona s plikovima.

Smatra se da su ekcemi nasledni, tj. da su povezani s porodičnom istorijom bolesti. Izvesni geni koje nasledimo mogu učiniti da neki od nas imaju preosetljivu kožu, ali tu su i brojni drugi faktori, kao što je npr. stres. Do pojave ekcema dolazi i nakon ostvarivanja kontakta s izvesnim supstancama ili materijalima, kao što su sapuni ili sintetički materijali.

SAZNAJTE JOŠ I OVO

HAOS U KRAGUJEVCU Tuča u marketu zbog ZAŠTITNE MASKE! (VIDEO)

Dr Tiodorović: PRAVI PIK ZARAZE U SRBIJI ĆEMO IMATI ZA PET-ŠEST DANA

DR NESTOROVIĆ OTKRIVA: Ilija Petković NIJE UMRO OD KORONE, ovo je razlog NJEGOVE SMRTI!

HAPPY BSC PREDSTAVLJA Ovo su moćni dron-bombarderi u Vojsci Srbije (VIDEO)

ČOVEČANSTVO U ŠOKU: Tramp kupio sve ZALIHE LEKA PROTIV KORONE U SVETU

HRANA KOJA MOŽE DA POMOGNE U BORBI PROTIV EKCEMA

Poznato je da određena hrana pomaže u izlečenju ekcema, što znači da biste trebali redovno dodavati više ovih namirnica u svojoj ishrani:

1. Morska riba / može smanjiti simptome ekcema

Morska riba, kao što su divlji losos i bakalar, snabdeveni su omega-3 masnim kiselinama, koje mogu smanjiti simptome ekcema.

2. Orašasti plodovi i semenke

Orašasti plodovi i semenke, naročito semenke lana, takođe sadrže značajnu količinu omega-3 masnih kiselina.

3. Banane

Banane su bogate magnezijumom koji snižava histamin, kao i vitaminom C i kalijumom. Magnezijum je neophodan za normalnu funkciju vitamina C, kao i kalcijuma.

4. Heljda za borbu protiv ekcema

Heljda je bogata kvercetinom, koji se smatra ključnim sastojkom za borbu protiv ekcema, jer je snažan protivupalni i antihistaminski agens. Ostala hrana bogata kvercetinom uključuje agrume, jabuke, brokoli i bobice.

5. Jaja i zobena kaša

Jaja i zobena kaša imaju visok nivo cinka, minerala poznatog u borbi protiv ekcema.

6. Zeleni luk

Zeleni luk takođe sadrži i protivupalni kvercetin koji smanjuje histamin, zajedno sa puno vitamina K koji je važan za zdravu kožu.

Takođe je važno ukloniti hranu koja bi mogla podstaći vaš ekcem, što prvenstveno uključuje brzu hranu, prerađenu hranu, alkohol, slatku hranu i sodu. Što više možete biti daleko od toga, to bolje.

Setite se da iscelivanje ekcema traži vremena. Čak i ako odmah ne vidite rezultate, pridržavajte se vašeg prirodnog režima jer na kraju trebate postići zdravu i čistu kožu.

Naravno, kao i uvek, konsultujte se sa svojim lekarom pre početka ili prekida korišćenja bilo kakvih lekova.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter