Izvor: tanjug
10.11.2020 u 13:56
0

PROGNOZA IZ BRITANIJE Život se normalizuje do Uskrsa

Velika Britanija će najverovatnije imati tri vakcine protiv korona virusa do kraja godine, rekao je danas visokorangirani naučnik koji radi za britansku vladu, a postoji 80 odsto verovatnoće da će se život na Ostrvu normalizovati do Uskrsa.

Ser Džon Bel, profesor medicine na Univerzitetu Oksford i visokorangirani član kriznog štaba za borbu protiv korone iz Dauning strita, kažu da očekuju da bi Britanci mogli da biraju između tri vakcine „pre Nove godine, uključujući i one koje su napravili Fajzer i Oksford (u saradnji sa kompanijom AstraZeneka)“.

Dejli mejl prenosi reči neimenovanog eksperta da „postoji 80 odsto verovatnoće da će se život u Ujedinjenom Kraljevstvu normalizovati do proleća ili do Uskrsa, pod uslovom da vlada ne uprska distribuciju vakcina“.

Ministar zdravlja Met Henkok kaže da bi masovno puštanje bilo koje vakcine bila „kolosalna vežba“, ali je obećao i da će ministarstvo i vojska raditi sedam dana u nedelji da se pobrinu da najranjiviji deo populacije prvi vakciniše. Prvi koji bi trebalo da prime Fajzerovu vakcinu su ljudi iz osoblja koje radi u domovima za negu i štičenici tih domova, verovatno već u decembru.

Henkok je rekao da bi Britanci mogli da dobiju pristup vakcini kroz nekoliko nedelja, čim prođe poslednji test i dobije zeleno svetlo britanskog medicinskog regulatornog tela.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter