Izvor: Happy BSC
05.01.2021 u 21:31
0

STRAVIČNO! Obdukcije pokazale razorno dejstvo korone na ljudski organizam!

Doktorka Slavica Plavšić, lekar specijalista za plućne bolesti, objavila je podatke o promenama u organizmu koje su posledice korone.

PROČITAJTE I OVO

Broj povređenih u UROŠEVCU raste! (VIDEO)

JEZIVO! Zaklana žena kod Požarevca!

KORON LAVIRINT U SRBIJI: Borba se nastavlja!

Reč je o promenama koje su utvrđene obdukcijama kod ljudi koji su preminuli od posledica Kovid -19. Te promene se smatraju i kao neposredni uzroci smrti kod novog virusa.

Ona prenosi:

– Poznato je je korona ne pogađa samo pluća. Virus izaziva tromboze, krvne ugruške, svuda po telu. To svojstvo korone je zajedničko sa svim virusima gripa. Ali kod korone ovi poremećaju su devet puta češći, nego krod gripa.

– Kod preminulih od Kovid-19 obdukcijama je dokazano da: postoje ogromna oštećenja krvnih sudova, začepljenje malih plućnih krvnih sudova i specifično stvaranje novih krvnih sudova.

PROČITAJTE JOŠ

TUŽNA VEST ZA VATERPOLO SVET: Preminuo BARBA!

OTAC TROVAČ! Pokušao da ubije bivšu ženu i ćerku krofnama!

KAKVA TERETANA, SVI NA KLIZANJE Svi benefiti zabavne zimske aktivnosti

BELI SPORT ZAVIJEN U CRNO: Novakov trener tuguje!

Ove promene su karakteristične i prvi put su opisane kod pluća preminulih od korone. Te promene se suštinski razlikuju od sličnih teških plućnih infekcija izazvanih virusom gripa.

– Pored toga, nemački stručnjaci su dokazali da Kovid -19 nije lokalna infekcija disajnih organa, nego i bubrega, srca, slezine, jetre…

– Endotelske ćelije čine unutrašnju pločastu oblogu najfinijih krvnih sudova – kapilara, preko kojih se vrši osnovni metabolizam organizma. Dodirna površina koju ove ćelije imaju sa krvlju je ogromna – između 4.000 i 7.000 kvaadratnih metara! Kapilari se nalaze u svim organima i,pored toga što obezbeđuju razenu materija, predstavljaju i rezervoar krvi.

– Već je poznato da su klinički faktori rizika za težak oblik kovida -19: pušenje, visok krvni pritisak, gojaznost, dijabetes melitus, muški pol – ionako već povezani sa oštećenjem endotela.

Neurološke obdukcije umrlih pacijenata dokazale su da je trećina njih imala inficirane ćelije mozga. Virus je tamo stigao preko nervnih ćelija za miris u sluznici korena nosa.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter