Izvor: LEPOTAIZDRAVLJE.RS
13.06.2020 u 22:08
0

VITAMINSKA INFUZIJA – Trend ili prava terapija?

Izgleda da su ljudima dosadili zdravi napici i čekanje da oni prodeluju, pa su se okrenuli ovom neobičnom tretmanu – uzimanju mešavine vitamina i minerala intravenozno. Vitaminska infuzija postala je sastavni deo života poznatih ličnosti koje imaju veoma aktivan stil života. Postala je čak standard.

Postoje čak i posebni barovi u Americi gde se gostima nude vitaminski kokteli (energetski, detoks, za gubitak kilograma, protiv starenja, za lečenje mamurluka) koji se daju intravenozno. Ovi barovi garantuju da su sve ove terapije zdrave i vrlo efikasne u otklanjanju raznih bolesti i simptoma. 

OVO MORATE PROČITATI

HOROR U ALEKSANDROVCU: Damir (19) nožem više puta izbo TRUDNU SUPRUGU!

EKOLOŠKE ORGANIZACIJE BRANE REKE STARE PLANINE: Protest ispred Vlade Srbije

SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA POSTAVILA ULTIMATUM MILU: Čeka se na rešavanje ZAKONA O SLOBODI VEROISPOVESTI

KISIĆ-TEPAVČEVIĆ: Mladi su se mnogo opustili, zato je sve više novoobolelih od korone!

TRANSPARENT S POZIVOM NA NASILJE NAD SRPSKIM ŽENAMA I DECOM! Predsednik Hrvatske: To je govor mržnje!

DIRLJIVA ISPOVEST SRBINA KOJI ŽIVI U SAD-u: Sine, da li bi se ti mogao vratiti da živiš ovde?

Da li je to tako?

– Svako ko želi da se oseća i izgleda bolje može da profitira od ove vitaminske infuzije. Prednosti su brojne: bistrina uma, jačanje imunološkog sistema, bolja odbrana organizma od napada virusa i gripa, glatka koža… – kaže doktorka Erika Švarc.

Vitaminska infuzija

Druge pozitivne stvari koje zagovaraju pobornici ove terapije jesu sagorevanje masti, lakše savladavanje džetlega, čak i uklanjanje mamurluka (mada postoji jako malo naučnih dokaza za ovo).

Vitaminska infuzija može da bude odlična za osobe koje imaju poremećaj  probave, koja sprečava pravilnu apsorpciju vitamina u telo.

Međutim, neki stručnjaci upozoravaju da uzimanje vitamina putem infuzije može biti opasno ako se ne radi uz saglasnost doktora, ukoliko imate neki određeni problem.

Postoji i mali rizik od infekcije kad god dolazi do „oštećenja” kože (ubod igle).

Treća grupa stručnjaka smatra da čak i kad nemate nikakve posebne komplikacije, vitaminska infuzija neće vam doneti mnogo više od elektrolita koje možete pronaći i u flašicama vode napravljenim specijalno za sportiste.

Zaključak: Šta god da radite sa svojim telom a vezano je za zdravlje, najbolja početna tačka je razgovor s lekarom koji je upoznat s vašom medicinskom istorijom i koji će najbolje znati da li je vitaminska infuzija za vas ili nije.

Cene ovog tretmana variraju zavisno od klinika i lokacije, tako da u Americi trenutno kreću od 99 do 750 dolara.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter