
Foto: pixabay
MUSAKA OD KISLEOG KUPUSA: Ručak idealan za zimske dane
Musaka od kiselog kupusa po starinskom receptu je nešto drugačije na vašoj trpezi i sigurno će vas oduševiti. Ako ste ljubitelji sarme i podvarka, obavezno isprobajte da za ručak pripremite ovakav recept.
Sastojci
750g kiselog kupusa
80g pirinča
300ml mleka
8 kašika ulja
100g luka
2 kašike pasiranog paradajza
200g mlevene junetine
200g mlevene svinjetine
100g suve slaninice
2 kašike suvog začina
lovorov list
so, biber
1 jaje
Priprema
Na vrućem ulju kratko propržite luk, slaninicu, junetinu i svinjetinu. Dodajte na kraju paradajz, lovor, začine, pa sve zajedno izmešajte.
U duboku vatrostalnu posudu stavite polovinu naseckanog kiselog kupusa (ako je prekiseo, operite ga), pa nadev od mesa, potom pirinač, a onda drugu polovinu kupusa.
Prelijte mešavinom od mleka i jaja.
Poklopite i stavite u zagrejanu rernu da se peče 40-50 minuta.
Savet: Ako želite da skratite vreme pečenja, prvo propržite kiseli kupus.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

ZDRAV I UKUSAN OBROK: Recept za punjene tikvice

PO BAKINOM RECEPTU: Brzi kolač sa višanjama

BEZ JAJA , JOGURTA I SIRA: Jedini recept za pravu srpsku proju

MALE TAJNE VELIKIH KUVARA: Kako da vam tost uvek ima ukus kao iz restorana

TRADICIONALAN BAKIN RECEPT: Jeftin ručak od samo par sastojaka
