Izvor: BLIC ŽENA
26.06.2024 u 08:56
0

„Bacite dezodorans u smeće, ovo provereno deluje“: Stručnjakinja našla rešenje za smrdljive pazuhe, a evo kako ćete se rešiti neprijatnih mirisa

Dermatološkinja otkriva da dezodorans koji obično koristimo doprinosi smradu ispod pazuha.

 

Dermatološkinja dr. Adel objasnila je kako sprečiti znoj i smrad ispod pazuha, a postoji i jedan proizvod koji to uzrokuje i koji bi trebalo da prestanete da koristite,Na velikim vrućinama svi se preterano znojimo. To ne samo da dovodi do neprijatnog telesnog mirisa, već zahteva i često tuširanje. Uzrok vaših znojnih pazuha mogao bi se nalaziti u ormariću u vašem kupatilu i vaša dnevna rutina doterivanja zapravo pogoršava problem znojenja.

Dermatološkinja je otkrila da uobičajeni proizvod koji koristimo kao deo našeg jutarnjeg rituala ironično pridonosi našem smradu uprkos tvrdnjama da će učiniti suprotno. Dr. Adel je predložila da borbu protiv znojnih i smrdljivih pazuha počnete bacanjem dezodoransa u smeće.

„Vaš dezodorans treba baciti u kantu za smeće. Dezodoransi ne čine apsolutno ništa da vas spreče da se znojite. Oni su doslovno samo miris koji prikriva miris vašeg znoja. Iskreno, pomisao na mešanje znoja s dezodoransom mi je tako odvratna“, rekla je dr. Adel.

Ona savetuje da umesto dezodoransa koristite antiperspirant, koji aktivno deluje na smanjenje znojenja te je otkrila idealno doba dana za njegovu primenu.

„Ovde je ključno da antiperspirant morate staviti uveče. Znam da se čini čudno i čudan je osećaj, ali iskreno verujte mi kad vam kažem da će to učiniti antiperspirant najboljim. Kada spavate, vaše male znojne žlezde takođe spavaju, tako da će puno bolje upiti antiperspirant i biti puno učinkovitije“, objasnila je stručnjakinja.Nije važno koji procebnat koristite. Možete koristiti deset posto, možete koristiti četiri posto. To ćete naneti na pazuhe, ostaviti da deluje dve minuta i zatim isprati. Ne samo da će to pomoći u ubijanju bakterija koje uzrokuju neugodan miris vašeg znoja, već takođe može pomoći u smanjenju broja uraslih dlaka“, otkrila je stručnjakinja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter