Izvor: informer
19.08.2021 u 20:35
0

ON JE ČUDOTVORAN: Bogat je vitaminima, mineralima…

Paradajz je bogat vlaknima, vitaminima, mineralima i fitonutrijentima. Sadrži vitaminime B6, C i K, beta karoten, biotin, niacin, kalijum, fosfor, kalcijum, gvožđe, cink i selen, kao i mnoge organske kiseline poput limunske i jabučne koje određuju karakterističan ukus paradajza. Zbog visokog sadržaja antioksidanata paradajz je pravi eliksir zdravlja.

VAŽNO:

VUČIĆ OBIŠAO PROKUPLJE, BLACE I BRUS: Najavljeni veliki projekti koji će promeniti Srbiju! (VIDEO)

NA RESPIRATORU VIŠE 28 PACIJENATA: Više od 1.650 zaraženih za 24 sata, preminulo 5 osoba!

OTKRIVENO: OVO JE ČETVRTI ČOVEK KOJI JE RADIO SA BELIVUKOM!

ADVOKAT PREDRAG SAVIĆ U EMISIJI “ POSLE RUČKA“: Ovo što se dešava u Crnoj Gori da je trunka istine ne bi svi ustali da brane svetinje i da dokažu šta je istina!

Kombinovano delovanje gvožđa i vitamina C, koje sadrži paradajz, pomaže u sintezi hemoglobina i stvaranju novih crvenih krvnih zrnaca, čime pomaže u sprečavanju ili lečenju različitih vrsta anemije.

Zbog toga što sadrži vitamin C, kalcijum i fosfor, paradajz je veoma dobar za zdravlje kostiju i zuba.

Paradajz poboljšava rad srca pomažući u snižavanju pritiska zbog visokog sadržaja kalijuma. Takođe sprečava oksidaciju holesterola, što je jedan od prvih koraka u stvaranju aterosklerotičnih plakova.

Likopen, koji se nalazi u paradajzu, poboljšava sposobnost kože da se zaštiti od štetnih UV zraka. Pošto je bogat vitaminima A i C, to ga čini korisnim smanjujući starenje kože i uklanjajući nedostatke na koži.

Visok sadržaj kalijuma i fosfora u crvenom soku paradajza pomaže u ublažavanju simptoma stresa i umora, kao i u ublažavanju grčeva mišića.

Da biste iskoristili lekovita svojstva paradajza, možete ga jesti sirov ili skuvan u različitim jelima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter