Izvor: 24SEDAM
28.10.2024 u 18:11
0

VITAMINSKA BOMBA ZA CELU PORODICU: Popijte samo 100 ml svakog dana i uštedite pare za skupe suplemente u apoteci

Bomba za vaš imunitet je brzo spremna, samo treba da je konzumirate redovno

Ako tražite način da poboljšate svoje zdravlje na prirodan način, ovaj napitak je prava stvar za vas. Napravljen od šargarepe, jabuka, pomorandži i limuna, s dodatkom prirodnog zaslađivača, predstavlja pravu vitaminsku bombu koja osvežava, jača imunitet i pomaže telu da se izbori sa svakodnevnim stresom.

Saznajte zašto je ovaj napitak toliko čudotvoran i koje su sve njegove zdravstvene prednosti.

MAFINI SA BANANAMA: Sočni zalogajčići uspevaju svima, a popravljaju dan u trenu

Sastojci bogati vitaminima i mineralima

1. Šargarepa – poznata po visokom sadržaju betakarotena, koji se u telu pretvara u vitamin A, važan za zdravlje očiju, kože i imunološkog sistema. Takođe sadrži vitamine K, C i B6, kao i kalijum, koji pomaže u regulaciji krvnog pritiska.

2. Jabuke – odličan izvor vlakana koja pomažu u održavanju zdravog sistema za varenje. Pored toga, bogate su vitaminom C, koji jača imunitet, i antioksidansima koji štite telo od slobodnih radikala.

3. Pomorandže – poznate po visokom sadržaju vitamina C, koji je ključan za jačanje imunološkog sistema, zaštitu kože i ubrzavanje oporavka od prehlade. Takođe sadrže kalijum, kalcijum i vitamine B grupe.

4. Limun – limunov sok je čuven po svom alkalizujućem efektu na organizam, što pomaže u održavanju optimalnog pH nivoa tela. Sadrži visok nivo vitamina C, koji deluje kao snažan antioksidans i pomaže u čišćenju organizma od toksina.

Dodavanje dodatnog voća kao što su banane, breskve ili kruške može dodatno obogatiti napitak vlaknima, vitaminima i mineralima, dajući mu posebnu aromu i dodatne zdravstvene benefite.

Zdravstvene prednosti napitka

  • Poboljšava imunitet: Zahvaljujući visokom sadržaju vitamina C i antioksidanata, napitak pomaže u jačanju imunološkog sistema i boljoj zaštiti od infekcija.
  • Podržava zdravlje očiju: Vitamin A iz šargarepe blagotvorno deluje na vid i pomaže u zaštiti očiju od degenerativnih promena.
  • Detoksikuje organizam: Limun i pomorandža pomažu u čišćenju organizma od toksina i ubrzavaju metabolizam.
  • Reguliše probavu: Vlakna iz jabuka i ostalog voća pomažu u održavanju zdravog sistema za varenje i sprečavaju probleme poput zatvora.
  • Poboljšava zdravlje kože: Vitamin C deluje kao snažan antioksidans koji pomaže u obnavljanju kože, čineći je glatkom i sjajnom.

Možete napraviti ovaj bobma napitak veoma jednostavno:

Sastojci:

  • 500 g šargarepe
  • 4 jabuke
  • 4 pomorandže
  • 2 limuna
  • med, stevija ili agavin sirup po ukusu

Priprema:

1. Oljuštite jabuke i šargarepu, stavite ih u vodu i lagano kuvajte poklopljene dok ne omekšaju.

2. Kada se ohladi, dodajte sok od limuna i oljuštene i isečene pomorandže, pa sve promešajte.

3. Smesu razblažite vodom do željene gustine.

4. Na kraju zasladite napitak medom, stevijom ili agavinim sirupom po ukusu.

5. Pijte po 100 ml napitka dnevno – idealno 30 minuta pre obroka.

Dodatni saveti

  • Napitak čuvajte na hladnom i tamnom mestu. Pre upotrebe dobro protresite.
  • Možete ga koristiti i kao bazu za smuti tako što ćete dodati bananu ili avokado za kremastu teksturu.

Ovaj čudotvorni napitak pravi je eliksir za zdravlje. Sadrži obilje vitamina, minerala i antioksidanata koji pomažu telu da se oseća snažnije i vitalnije. Redovnom konzumacijom možete poboljšati imunitet, podstaći detoksikaciju organizma i uživati u boljem zdravlju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter