Izvor: ALO
11.06.2024 u 20:16
0

VODA KOJU PIJEMO NIJE ZA PIĆE: Meštani u panici,neko je ubacio nepoznatu supstancu u sistem

Lokalne vlasti odmah izdale upozorenje

Meštani naselja Rakića Kuće u Tuzima su jutros bili zatečeni kada su otvorili slavine i umesto uobičajene, prozirne vode, iz njih je počela da teče plavo obojena tečnost. Ova bizarana pojava izazvala je uznemirenost među stanovnicima, dok je lokalno vodovodno preduzeće hitno reagovalo, upozoravajući građane da voda nije za upotrebu.

Ilir Camaj, direktor lokalnog vodovoda, istakao je da je nepoznata supstanca ubačena u vodovodni sistem, prouzrokujući ovu neobičnu pojavu. On je naglasio da se problem javio samo u južnim delovima naselja Rakića Kuće te da su preduzete mere kako bi se identifikovao uzrok ovog incidenta. Uzorci vode su uzeti i poslati na laboratorijsku analizu, a rezultati se očekuju za dva dana.

 

AKO VAM JE ISKIPELO MLEKO NEMOJTE DA GA BACATE:Dodajte mu ovo i neprijatan ukus će da nestane odmah

 

Direktor vodovoda je takođe najavio da će slučaj biti prijavljen policiji, dok su putem društvenih mreža obavestili građane o zabrani korišćenja vode sa lokalne vodovodne mreže. Trenutno se radi na prečišćavanju vodovodnih cevi kako bi se otklonio problem i omogućilo normalno snabdevanje vodom.

Ova neobična pojava nije prvi put da se meštani ovog područja suočavaju sa problemima u vezi sa vodosnabdevanjem. Nedavno su meštani sela kod Splita završili u bolnici nakon što je u vodovodni sistem dospela nepoznata supstanca, izazivajući zdravstvene probleme. Ovi incidenti ukazuju na ozbiljne propuste u očuvanju vodovodne infrastrukture i potrebu za pooštrenim merama kako bi se zaštitilo javno zdravlje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter