DA LI BISTE JELI LJUSKE OD JAJA? Neki ljudi uživaju u njima!
Ljuske od jaja obično bacate, ali postoje ljudi koji ih redovno jedu i kažu da su mnogo zdrave. Razlog zašto ih neki ljudi jedu leži u tome što postoje teorije da je ljuska jajeta prepuna korisnih sastojaka za telo.
U njoj ima najviše kalcijuma, a ima i gvožđa, bakra, mangna, cinka, fluora, fosfora, hromai molibdena. Prema nekim istraživanjima ljuska od jaja je odlična za kosti, za pravilan rad tiroidne žlezde, kod gastritisa, za jačanje organizma…
Postoji čak i recept kako da napravite prah koji kasnije možete dodavati u hranu:
Birajte organska jaja da bi izbegli hemikalije i hormone koje se mogu zadržati na ljusci. Ljuske operite, stavite u vrelu vodu i prokuvajte 10 minuta da bi uništili štetne bakterije. Ne koristite ljusku od sirovih jaja!
Prokuvane ljuske osušite pa ih stavite u vruću rernu – na 150 stepeni. Neka se peku desetak minuta. Na kraju ih usitnite tako da dobijete fini prah.
Prah čuvajte u frižideru. Dnevno se uzima 1,5 do 3 kašičice, zavisno od godina. Kašičica praha teži oko 5 grama i sadrži 1600 do 1800 mg kalcijuma.
espresso.rs
foto:arhiva
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74