Izvor: KURIR
23.06.2024 u 22:29
0

KOLIKO ČUČNJEVA TREBA DA URADITE DA BISTE VIDELI REZULTATE: Evo šta savetuju treneri

Svima je ova vežba dobro poznata, ali treba izbeći eventualne greške koje mogu da ponište rezultate.

Čučnjevi sagorevaju više kalorija od mnogih drugih vežbi, a mogu da se rade kod kuće, na poslu, u teretani, u parku, zapravo, bilo gde.

Pravilno izvođenje

Za početak, važno je znati kako pravilno izvoditi čučnjeve: kada smo u položaju čučnja, važno je da kolena ne idu preko vrha nožnih prstiju. Ako čučanj izvodite pravilno, tokom svakog ponavljanja, odnosno vraćanja iz čučnja u početnu poziciju, osetićete kontrakcije glutealnih mišića.

Ako ne osećate da se mišići stežu, onda najverovatnije prenosite svoju težinu na prednji deo stopala umesto na pete. To znači da većinu posla obavljaju kvadricepsi, a ne gluteusi. Da biste ovo ispravili, prebacite težinu tela na pete i stisnite gluteuse dok se vraćate u početnu poziciju. Tokom vežbanja osetićete peckanje u zadnjici.

URADITE OVO I NE POSTOJI NAČIN DA NE SMRŠATE: Šest proverenih trikova koji vam mogu promeniti život iz korena

Doziranje

Većina trenera savetuje da radite set od deset do dvadeset ili trideset čučnjeva dnevno, dva do tri puta nedeljno.

  • 20 čučnjeva dnevno – savršeno za početnike. Ako u svoj program vežbanja dodajete čučnjeve, za početak ne bi trebalo da radite više od 20 dnevno. Kada vam postane lako, možete povećati broj čučnjeva.
  • 50 čučnjeva dnevno – odlično za one koji posebno žele da ubrzaju metabolizam.
  • 100 čučnjeva dnevno – idealno za ljude koji žele da vide i osete brojne rezultate vežbanja, uključujući povećanje mišićne mase, bolju izdržljivost i opštu promenu načina života.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter