Izvor:
04.05.2017 u 00:43
0

NEVEROVATNA PRIČA: Ajfon ribarima spasao život pomoću jedne opcije koju retko ko koristi (VIDEO)

Virtuelna asistentkinja Siri se na iPhone-u može aktivirati pomoću glasa, a upravo tako su ribari kod Floride pozvali pomoć kada je počeo da im tone čamac.

Kako prenosi Fox4 News, trojica ribara bila su šest kilometara od obale Floride u subotu, kad su se našli među velikim talasima.

Njihov čamac od 5,5 metara počeo je tone, a muškarci su stavili prsluke na sebe i pokušali da pozovu pomoć pre nego što im potone brod. Međutim, kako su im prsti bili hladni i mokri nisu mogli da kucaju po ekranu iPhone-a 7 kojeg su imali, pa su iskoristili Siri i glasovno pozivanje hitne pomoći.

Nakon što su pozvali pomoć, helikopter Obalske straže ubrzo je stigao do trojice ribara te je ronilac ostao s njima do dolaska čamca.

Glasovna aktivacija (Hey, Siri) stigla je s iPhoneom 6S i iako se radi o funkciji koja danas i ne deluje toliko impresivno, ovo je primer u kojem je ljudima spasila život.

Pogledajte video:

Telegraf
Twitter/EnviroPolitics

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter