Izvor: tanjug
17.07.2021 u 08:13
0

Dodik najavio tužbu protiv sudija: Ustavni sud u BiH je politički organ

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će podneti tužbu protiv sudija Ustavnog suda BiH, koji, prema njegovoj oceni, stalno dokazuje da je politički organ i da radi neustavno.

VAŽNO:

VUČIĆ UPUTIO SAUČEŠĆE BELGIJI, HOLANDIJI I LUKSENBURGU ZBOG POSLEDICA PRIRODNE KATASTROFE

NOVI KORONA PRESEK: Ponovo raste broj novozaraženih!

EVAKUISAN RTS: Dobili dojavu o bombi, MUP pretražuje zgradu!

U „VIKEND JUTRU“ OVE SUBOTE: Sve o zlostavljanju starice u domu? Kako je moguća veridba profesora i učenice? Ali i ispovest roditelja iz Aleksinca koji čekaju pravdu!

-Pokrenuo sam pitanje zastave samo da bi se videlo da taj ustavni sud ne odlučuje po Ustavu, nego odlučuje po nekim svojim kriterijumima. Nigde nema dokaza da je Predsedništvo BiH, za šta je bilo nadležno, potvrdilo odluku o Zakonu o zastavi- rekao je Dodik u Sarajevu. 

Poručio je da će kao član Predsedništva BiH podneti za svakog od sudija Ustavnog suda krivičnu prijavu za kršenje Ustava i zloupotrebu položaja i ovlašćenja, i za strane i domaće sudije.

-Za domaće ovde, a strane, videćemo, u zemljama iz kojih dolaze- rekao je Dodik.

PROČITAJTE JOŠ:

METEOROLOG NAJAVIO: Evo kada nas očekuje još padavina

SELAKOVIĆ PORUČIO IZ BEČA: Ne vidim bolji način od dijaloga

SUDAR VOZA I AUTOMOBILA KOD LOZNICE: Povređena žena!

EKSKLUZIVNO U „IZA BRAVE“ Ispovest optuženog za ubistvo jedanaest taksista! SUBOTA 21.50 (VIDEO)

Ukazao je da je zakonski uslov da Zakon o zastavi bude usvojen u parlamantu i da ga potvrdi Predsedništvo BiH, koje to nikada nije uradilo.

Ustavni sud BiH utvrdio je da je Zakon o izmenama i dopunama Zakona o zastavi BiH, koji je svojom apelacijom osporio Dodik, u saglasnosti sa Ustavom BiH, preneli su prethodno mediji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter