Izvor: Tanjug
21.07.2021 u 10:23
0

DODIK:“Izetbegović najviše štete nanosi upravo muslimanima“

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je čak i Dejtonskim mirovnim sporazumom građanski rat u BiH okarakterisan kao tragičan sukob u regionu i nema niko, osim Bakira Izetbegovića, da ne zna da su u BiH devedesetih godina ratovali narodi koji su i pre rata živeli tu, neki doduše pojačani dobrovoljcima iz islamskih zemalja.

VAŽNO

VUČIĆ U DESPOTOVCU POSETU ZAPOČEO OBIILASKOM TEHNIČKE ŠKOLE

VULIN: „Kurti opstruiše pregovore Beograda i Prištine“

Podnete KRIVIČNE PRIJAVE zbog urušavanja zgrade na Vračaru

NESTAO LAŽNI HIRURG! Nadrilekar prodao kuću sa majkom i pobegao!

-Pričom o agresiji na BiH, a gledajući u Srbiju, izmišljanjem etničkih čišćenja i genocida širom BiH, Bakir Izetbegović pokušava da povrati politički uticaj koji je SDA izgubila, i to igrajući na kartu žrtve i spoljnih neprijatelja Srbije i Hrvatske-, rekao je Dodik.

Dodik je to rekao komentarišući izjavu Izetbegovića da ne treba izjednačavati strane u prošlom ratu i da ga ne treba zvati nekim nesretnim sukobom jer je to bila, kako kaže, agresija na BiH, te da je -srpski svet drugo ime za veliku Srbiju-.

On je konstatovao da je takvim narativom i takvim odnosom prema najvažnijim susedima, Izetbegović najviše štete nanosi upravo muslimanima Bošnjacima, koji su i u ratu i u miru bili najveće žrtve svog rukovodstva.

Dodik je istakao da je -posljednji popis u BiH, koji je friziran da se zadovolje zahtevi Bošnjaka, pokazao nešto što bi u Sarajevu uporno da sakriju – u Republici Srpskoj živi više od 15 odsto nesrba, a u FBiH Srbi su na nivou statističke greške-.

-Jasno je onda i ko je izvršio etničko čišćenje i koji narod je očišćen iz FBiH. Nisam hteo juče da reagujem na Izetbegovićeve neistine i konstrukcije iz poštovanja činjenice da muslimani slave Bajram, ali vidim da Izetbegoviću nije smetalo da na svoj praznik napadne Srbe, Republiku Srpsku i Srbiju. U ratu su to činili na pravoslavne praznike, ostavljajući krvave tragove od Kravica, preko Bradine do Sarajeva- rekao je Dodik.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter