Izvor: GUITAR ART WORLD
15.08.2021 u 17:54
0

ŽENA ČIJE JE SRCE VELIKO POPUT BEOGRADA: Izložba „Druga strana ogledala“ Vitke Vujnović na XV Guitar summer festu (FOTO)

U okviru Guitar Visual Arta biće održana izložba od 15. do 20. avgusta “Druga strana ogledala ” Vitke Vujnović u galeriji SueRyder u Starom gradu Herceg Novog.

PROČITAJTE JOŠ:

GUŽVE NA GRANIČNIM PRELAZIMA: Kolona vozila na Horgošu dugačka pet kilometara!

ITALIJA: Đaci od septembra se vraćaju u školu, a nastavnici će morati da imaju zelenu propusnicu ili negativan test!

PEVAČ GRUPE LEGENDI ZA „VIKEND JUTRO“: Neko ide da peva samo da bi zaradio novac, a neko zato što mu to predstavlja zadovoljstvo!

ANALITIČAR TOMA KRESOJEVIĆ ZA „VIKEND JUTRO“: Zemlja ako je ekonomski i politički jaka može mnogo da uradi za svoj narod!

Vitka Vujnović – „Druga strana ogledala“ Zoranu i Spomenki

Sedma samostalna izložba novinarke i publiciste Vitke Vujnović jednim dijelom odraz je njene ljubavi prema  njenim gradovima Herceg Novom,  Beogradu, novskoj kulturnoj sceni, festivalima, posebno Guitar art summer festu…  Takođe  je svojevrsna posveta ljudima koje voli. Njena  “Druga strana ogledala”  je onaj odraz koji  gradovi i ljudi  ostavljaju u njenim očima i duši.

Otvaranje izložbe je 15. avgusta u 20.00 časova. 

“Vitkine slike, mali izmaštani dragulji, nastali iz najdublje intime, iz susreta sa samom sobom, zavodljive na prvi pogled, mogu posmatrača odvesti putevima Duha u neke potpuno nove prostore ili nova čitanja poznatih predjela i ljudi… Ponekad su toliko male, a znakovite, da se nose uz sebe kao amajlija!” (Ljilja Marinović)

“Lik žene i jedan detalj  najčešće su Vitki dovoljni da bi kazala jasnu i sugestivnu priču, poetikom koja je najsličnija Šagalovoj ili Magitovoj, nešto između realizma, nadrealizma i fovizma.” (Vojislav Vojo Kilibarda)

“Herceg Novim, kako ga Vitka slika, vladaju mir i ljepota, a prepoznatljivi predjeli i građavine, poput Saat kule, kao da nas okružuju, prate i štite, kao da nas podsjećaju da s druge strane vremena čeka siguran i bezbjedan svijet..” (Vuk Vuković)

“Umjetnost izgleda lako na slikama Vitke Vujnović, ali ona dokazuje ovim i svim što radi onu lirsku i tačnu, doduše, malo staromodnu floskulu, ljubav je najjače ženino oružje… Motivi su žena i grad, ponekad Beograd, češće, Herceg Novi. Predstavljeni ženski likovi su sjetni, zamišljeni, tajanstveni, nježni, zaneseni, hrabri i odlučnii – dio Vitkinog svijeta realnosti i svijeta snova, oduvijek bogatih …” (Milina Kovačević)

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter