Izvor: tanjug
20.08.2021 u 12:14
0

BESNE POŽARI ŠIROM BiH: Gori u Stocu, Jablanici i Tomislavgradu

Na BiH aktivni su požari u Stocu, Jablanici i Tomislavgradu, izjavila je portparol Federalne uprave civilne zaštite Majda Kovač i dodala da je na području stolačke opštine aktivno požarište na lokalitetu Derani, ali da nema opasnosti po lokalno stanovništo.

VAŽNO:

RAZOTKRIVANJE JEZIVIH ZLOČINA NA KOSOVU U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Kasapili su civile i VADILI ORGANE kojima su trgovali – SRBIJA NEĆE ĆUTATI O ZLOČINIMA!

Državljanin Srbije EVAKUISAN iz Avganistana: Tamo je STRAVA I UŽAS!

STEFANOVIĆ: Naša avijacija je danas sposobna da zaštiti naše nebo i CELU SRBIJU (FOTO)

SITUACIJA U SRBIJI NIJE STABILNA! DOKTORKA JOVANOVIĆ UPOZORAVA: Kako da prepoznate nove simptome DELTA SOJA

Ona je u izjavi  rekla da na tom području požar gase pripadnici dobrovoljnog vatrogasnog društva i lokalno stanovništo.

U opštini Jablanica, porastom dnevne temperature vazduha tokom jučerašnjeg dana, na požarištu Donja Jablanica – Komadinovo vrelo, iznad naseljenog mesta Donja Jablanica, došlo je do pojave nekoliko požarnih čvorišta koja nastoje da eliminišu vatrogasci, dobrovoljci i volonteri.

-Teren je izuzetno težak i nepristupačan za gašenje požara. Padom noćne temperature došlo je do smanjenja požarnih čvorišta, dok porastom temperature dolazi do rasplamsavanja vatre- rekla je Kovač.

PROČITAJTE JOŠ:

MINISTAR SELAKOVIĆ U POSETI AFRICI: Ministar spoljnih poslova uručuje VAKCINE!

Danas je prepodobnomučenik Dometij: VERUJE SE DA NA DANAŠNJI DAN BOLESNI DOBIJAJU PRILIKU DA OZDRAVE

AMSS PORUČUJE: Očekuje se pojačan saobraćaj

JEZIVO NASILJE U NIŠU: Mladić šutirao taksistu! (VIDEO)

Akcija gašenja nastavlja se i danas.

U Kantonu 10, u opštini Tomislavgrad, na lokaciji Ljubušija, požarom je zahvaćen istočni deo – gore šuma, nisko rastinje i trava, a požar je momentalno, većim dijelom, pod kontrolom.

Kovačeva je rekla da ovaj požar gase pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Tomislavgrad, „Šumarije“ i Opštinske službe civilne zaštite.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter