Izvor: tanjug
25.08.2021 u 12:12
0

SLOVENIJA: Zaposlenima u školi preti otkaz ukoliko odbiju testiranje na korona virus!

U Sloveniji za nedelju dana pocinje nova školska godina, a direktori škola dobili su uputstvo po kome odbijanje zaposlenih da se testiraju na korona virus može biti razlog za otkaz.

Za sve zaposlene u školi na snazi je uslov PVT (preboleli, vakcinisani, testirani), što znaci da se oni koji nisu vakcinisani ili preboleli kovid-19 moraju svake nedelje da se testiraju, što je cirkularnim pismom mistarstva obrazovanja određeno kao radna obaveza.

VAŽNO:

ZORAN RADOJIČIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Apelujem na mlade ljude da se obavezno vakcinišu!

Danas KOMEMORACIJA UBIJENIM SRBIMA u Plavnu i Gruboru kod Knina!

VREMENSKA PROGNOZA ZA 25. AVGUST: U Beogradu danas umereno do potpuno oblačno i sveže, povremeno sa kišom!

Neopravdano odbijanje testiranja smatraće se kršenjem obaveze iz radnog odnosa, što znaci da se zaposlenom izdaje pismeno upozorenje pred otkaz ili se pokrece postupak otkaza, a isto važi i ako zaposleni odbije da nosi zaštitnu masku, objasnilo je ministarstvo.

S druge strane, ako ucenik ne nosi masku njemu se ne sme zabraniti ulazak u ucionicu, ali direktor o tom kršenju obaveze mora da obavesti njegove roditelje i da slucaj preda inspekciji.

Epidemiološka situacija u Sloveniji zadnjih se nedelja pogoršava, pa ce ona do kraja ove ući u „crvenu“ fazu, a sredinom septembra i u tamno crvenu po kriterijima Evropskog centra za kontrolu bolesti (ECDC), prognozira institut „Jožef Štefan“, prenose mediji.

Vlada na jesen i zimu ne planira veca zatvaranja društvenih i privrednih aktivnosti, kao i obrazovnog sistema, jer smatra da se doslednom primenom PVT uslova stanje može da drži pod kontrolom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter