Izvor: Telegraf
25.09.2021 u 12:42
0

VOZAČI ZRELI ZA PENZIJU, RADNO VREME I PO 16 SATI: Manjak vozača GSP sve veći problem za građane

U Sindikatu kažu da vozača generalno nema, jer su svi ili otšli preko granice ili na druga radna mesta, poput kamiona. Odatle, po mišljenju Sindikata, ima mnogo penzionera za volanima.

– Znam bar trojicu vozača u gradskom prevozu koji imaju više od 65 godina i rade. – ovako Nebojša Mitrović iz Sindikata vozača GSP Beograd odgovara na pitanje medija kako to da je za volanom autobusa, koji je juče izazvao nesreću u Zemunu i povredio pet osoba, bio čovek od 72 godine.

PROČITAJTE JOŠ:  EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA NA KiM: Zaraženo 17 osoba, jedna osoba preminula od posledica korona virusa!

Mitrović ističe i da privatni prevoznici povećavaju dnevnice vozačima i puštaju ih da rade i po 16 sati ako hoće.

Po mišljenju člana Sindikata vozača GSP Beograd, bilo bi dobro razmotriti zakonske izmene, jer prema trenutno važećim propisima, autobus mogu da voze i ljudi stariji od 70 godina, samo ako prođu lekarski pregled i dobiju potvrdu da su sposobni.

PROČITAJTE JOŠ: EKSKLUZIVNO U „DOBRO JUTRO SRBIJO“ NA TV HAPPY: Da li je advokate briga za građane ili za svoj džep?

– Ne može refleks da bude isti kod čoveka od 30 godina i čoveka od 70 godina. Drugi deo rešenja je da se vozači bolje plate i da se tako privuku mlađi da uđu u ovu profesiju ili da bar ne odu u inostranstvo – napominje Mitrović. Prosek plate vozača u GSP sa šest radnih dana nedeljno je 70.000 dinara.  Oni koji kod privatnika rade po 16 sati, od ranih jutarnjih sati do večeri, mesečno mogu da zarade i do 200.000 dinara.

– Oni koji tako rade su žive bombe na točkovima, a odgovaraju za tolike živote. O materijalnoj šteti neću ni da govorim, ali i ona može da bude prilična kad samo pogledate nesreću u Zemunu – ističe na kraju Mitrović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter