Izvor: Novosti
26.09.2021 u 08:12
0

NOVI BEOGRAD DOBIĆE VATROGASNU STANICU: U Đorđa Stanojevića planirana dva objekta MUP

Novi Beograd dobiće vatrogasnu stanicu u Ulici Đorđa Stanojevića. Na istom mestu biće podignuta i zgrada sedišta Sektora za vanredne situacije. Radove će finansirati Ministarstvo unutrašnjih poslova, dok je projektant firma „Eko boks kontejneri“.

PROŠITAJTE JOŠ:  VOZAČI ZRELI ZA PENZIJU, RADNO VREME I PO 16 SATI: Manjak vozača GSP sve veći problem za građane

Kako se navodi u urbanističkom projektu, koji će biti od 1. do 11. oktobra na javnoj prezentaciji, radovi će se odvijati u dve faze. Vatrogasna stanica pripadaće tipu malih stanica i imaće četiri vatrogasna vozila.

– Objekat će biti na nivou prizemlja i sprata i imaće garaže za vozila, dve kancelarije, garderobu, sanitarni čvor i teretanu za zaposlene, kao i dva magacina – navodi se u urbanističkom projektu. – Na spratu će se nalaziti spavaonice, sanitarni čvor, soba za odmor, sala za sastanke i čajna kuhinja. Ispod objekta je plato za manevrisanje vatrogasnih vozila, a iza objekta ozelenjen prostor predviđen za sportske aktivnosti vatrogasaca.

PROČITAJTE JOŠ: GORAN VESIĆ NA SVETOJ GORI: Srbija stoji iza Hilandara i SPC! (FOTO)

Zgrada Sektora za vanredne situacije biće 4.082 kvadrata na prizemlju i tri sprata.

– Objekat će u prizemlju imati kancelarije, distributivnu kuhinju, toplotnu podstanicu – stoji u projektu. – Dok će se na spratovima nalaziti takođe, kancelarije, sala za sastanke, kao i tehničke prostorije. Na parceli su predviđene interne saobraćajnice, parking prostor sa ukupno 72 parking-mesta.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter