Izvor: Blic
13.10.2021 u 17:31
0

SVI SU STREPELI OD VIDIĆA: Evo i zašto!

Aleksandar Dragović je za austrijske medije dao prilično zanimljiv intervju o blistavim danima i odluci da potpiše za Crvenu zvezdu.

Naravno, interesantniji je deo sa iskustvima koje je doživeo na fudbalskom putu, a jedno od najupečatljivijih je bio meč njegovog Bazela i Mančester junajteda Nemanje Vidića.

PROČITAJTE JOŠ: STRAŠNO: Preminula ćerka bivšeg generalnog sekretara FS

– Nažalost, nisam imao čast da se van terena susretnem sa Vidićem. Igrali smo 2011. u Ligi šampiona, pobedili smo ih i izbacili, zbog čega se nisam usudio da razgovaram sa njim. Bojao sam se da mi ne otkine glavu. Njegov sin trenira sa Crvenim zvezdom, pa se nadam da će njegot tata svratiti u prostorije kluba i da ću biti u prilici da razgovaram sa njim. Oni i Sehio Ramos su bili jedina dva fudbalera sa kojima sam želeo da se slikam, rekao je Dragović za Spox.

Igrao je protiv mnogih velikih zvezda Dragović, ali mnogima bio i saigrač. Jedan od njih bio je i Mohamed Salah za kog defanzivac nije očekivao ovako blistavu karijeru.

– Naravno, ipak sam ga ja na to pripremio, a-ha-ha! Često smo zajedno trenirali duele, uvek se plašio da ću mu slomiti nogu. Tako sam ga spremio za uslove na engleskom terenima. Odmas se moglo videti da je svojoj brzinom spreman svakoga da nadmaši. U to vreme, međutim, imao je velikih problema da upotrebi svoje mogućnosti. Zahvaljujući velikom radu, on se mnogo poboljšao u tom pšogledu. Salah je sjajna osoba, čvrsto stoji na zemlji, dosta podseća na Davida Alabu u tom pogledu, dodao je Dragović.

PROČITAJTE JOŠ: Srbija – Azerbejdžan: „Orlovi“ ODNELI VELIKU POBEDU

Tokom primopredaje trofeja u Bazelu 2012. je Dragović napravio skandal kada je u šali po potiljku udario ministra Uelija Maurera. Ipak, nije bilo nikakvih „posledica“.

– Kad sam dan kasnije došao u svlačionicu, svi su smejali i pitalji: jesi li lud? U početku nisam ni znao o čemu se radi, a onda su mi rekli da je to ozbiljna stvar. Tada sam već znao da će biti problema. Ali bio je potpuno opušten u vezi sa tim. Popili smo kafu, popričali i nasmejali se tome. Čitava priča je preuveličana u medijima, ali barem sam nasmejao neke Švajcarce.

Mada nije previše igrao, boravak u Lesteru je takođe ostavio značajan utisak na karijeru Aleksandra Dragovića.

– U Engleskoj je mnogo opuštenije nego u Nemačkoj, gde se fudbaler tretira kao vojnik. Bukvalno rečeno, ne smete ni da se smejete dok trenirate. U Lesteru je svaki trenig bio kao prvi dan posle odmora. Bilo je smeha, šale, čista zabava. Ali čim bi sudija svirao početak meča svi bi igrali 100 odsto.

Najnovije vesti iz domaćeg i stranog sporta možete čitati od sad i na zvaničnom Twitter nalogu Happy BSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter