Izvor: Blic.rs
22.05.2020 u 20:38
0

ZA BOLJI DAN! POSEBNO ZA ŽENE: Evo koja doza magnezijuma je taman za svakog od nas?

Magnezijum je makroelement, esencijalni mineral neophodan za funkcionisanje preko 300 enzimskih reakcija u organizmu. U organizmu zdrave odrasle osobe, nalazi se oko 24 grama magnezijuma. Najviše ga ima u kostima, a ostatak se nalazi u mišićima, bubrezima, jetri i eritrocitima.

Neophodan nam je za život i normalno funkcionisanje organizma, ali ga organizam ne može sintetisati i stoga je neophodan unos putem hrane ili dodataka ishrani. Odraslom, zdravom muškarcu, potrebno je 420 mg magnezijuma na dan, a odrasloj zdravoj ženi 320 mg.

Globalno, oko 60% odraslih osoba ne unosi dovoljne količine magnezijuma 

Magnezijum je dodatak ishrani, koji omogućava dostizanje preporučenog dnevnog unosa magnezijuma i održavanje fizioloških funkcija organizma. Svaka kesica sadrži optimalnu dnevnu dozu od 375mg magnezijuma.

Taman za sportski dan

Magnezijum doprinosi boljem i efikasnijem stvaranju energije i kao takav se preporučuje nakon fizičkih aktivnosti. On omogućava brži oporavak organizma i smanjenje umora i iscrpljenosti. Sa druge strane, sprečava pojavu grčeva u mišićima.

Taman bez šećera

Magnezijum normalizuje srčani ritam, snižava krvni pritisak i održava tonus krvnih sudova. Takođe doprinosi i regulaciji povišenog šećera, pa je pogodan za osobe sa oboljenjima srca i krvnih sudova, starije i dijabetičare.

OVO MORATE ZNATI

VUČIĆ SA HEROJIMA BORBE PROTIV KORONE Prijem za medicinske radnike Srbije (VIDEO)

SADA JE SVE JASNO! Bil Gejts PATENTIRAO KORONU JOŠ 2018!

ISPOVEST ČIPOVANOG MLADIĆA IZ MALMEA: Prihvatite istinu, nećete im pobeći, ali… (VIDEO)

OVO NEĆE PROĆI! SPREMAJU NAPAD NA SRBE! Provaljen PODLI PLAN Prištine i Podgorice

KRISTIJAN UDARIO NA MARIĆA Ovo je žestoki momak poručio legendi novinarstva (VIDEO)

aman za mamin dan

Magnezijum se uz kalcijum i vitamin D koristi u prevenciji osteoporoze, ublažava tegobe vezane za PMS i posebno se savetuje u trudnoći, jer sprečava kontrakcije, snižava povišeni krvni pritisak i sprečava pojavu grčeva u nogama koji su izraženi kod trudnica. Ne treba zaboraviti još jedan blagotvorni efekat, a to je normalizacija probave, naročito u poslednjem trimestru trudnoće.

Taman za stresan dan

Magnezijum  doprinosi smanjenju osetljivosti na svakodnevni stres i smanjuje učestalost glavobolja kod osoba sa migrenom. Dakle, za osobe sa povećanim psihičkim naporima, zaposlene, studente i one koji imaju poremećaj sna.

Kako se upotrebljava magnezijum?

Magnezijum je farmaceutski dizajn prilagođen načinu života savremenog čoveka. Pakovan je u pojedinačnu kesicu, kako bi se mogao poneti sa sobom i uvek bio uz osobu kojoj je potreban. Upotreba je jednostavna – granule se uzimaju direktno, bez vode i bez dodira rukom.

Ovim načinom unosa postiže se bolja iskoristljivost magnezijuma, brže dejstvo i povećana efikasnost. Magnezijum ima prijatan ukus grejpfruta i limuna i jedna kesica osigurava dnevne potrebe unosa magnezijuma.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter