Izvor: Kurir.rs
07.06.2020 u 07:25
0

KOSOVKA DEVOJKA PONOVO PRED PUBLIKOM Slika Uroša Predića od 29. juna izložena u Skupštini Beograda

U Skupštini grada Beograda od danas je izložena slika „Kosovka Devojka“, a publika će moći da je pogleda od naredne nedelje do 29. juna, svakog radnog dana od 17 do 19 časova, kao i vikendom od 10 do 16 časova.

Nakon apela našeg lista da se izlože dela koja se nalaze u ustanovama kulture, Predićev rad posle gotovo 15 godina napustiće depo Muzeja grada Beograda.

Vrednost slike procenjuje se na pola miliona evra i biće posebno osigurana. „Kosovka Devojka“ nastala je 1919. godine, po narudžbini Kola srpskih sestara i prikazuje bojište neposredno posle Kosovske bitke 1389.

„Kosovka Devojka“ izlagana je u Beogradu samo pre dve godine u Galeriji SANU, a prvi put je došao da je pogleda i novinar Žika Nikolić. – Slike se samo sećam iz knjiga, a prvi put gledam original. Došao sam već drugi put da joj se divim. Izvanredna je. Kad je gledam kao da tog trenutka ona oživi i istorija navire – smatra Nikolić.

Izložbu u Starom dvoru pratiće i bogat program, a najmlađi će na poklon dobiti bojanku kako bi naslikali svoju Kosovsku Devojku.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter