Izvor: Tanjug
19.06.2020 u 10:16
0

CRNOGORCI POJAČAVAJU KONTROLU NA GRANICI: KORONA NAM JE PONOVO STIGLA IZ SRBIJE!

 Direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore Boban Mugoša najavio je danas pooštravanje kontrole na graničnim prelazima te zemlje zbog ponovne pojave korona virusa, za koji tvrdi da je imortovan iz Srbije.

Crna Gora je početkom juna zvanično proglasila kraj epidemije korona virusa nakon što su zvanični podaci tokom 28 dana pokazivali da više nema zaraženih.

U poslednjih pet dana, korona se vratila u Crnu Goru, a Mugoša kaže da je to zbog neodgovornog ponašanja pojedinaca, koji su boravili na velikim skupovima u Srbiji, a u Crnu Goru se vraćali preko BiH.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

NOVI DETALJI STRAVIČNE NESREĆE: PROŠAO KROZ CRVENO, DVOJE MRTVIH, LEKARI SE JOŠ BORE ZA ŽIVOTE!

MALU LENKU DANAS VRAĆAJU RODITELJIMA!

DOSPEVAJU RATE NA NAPLATU: Za mnoge ističe moratorijum na kredite

Vremenska prognoza za danas: MALO TOPLIJE, MESTIMIČNO KIŠA

„Situacija je zbog neodgovornosti pojedinaca ozbiljna pa ćemo pojačati kontrolu na granicama“, rekao je Mugoša gostujući u Jutarnjem programu TVCG.

Nacionalni koordinacioni tim je od juče doneo odluku o ponovnom obaveznom nošecnju maski, a Mugoša kaže da je to korak unazad I najavio nove mere NKT.

„Situacija je ozbiljna u smislu da je veliki broj u svega pet dana 13 slučajeva, srećom nije toliki broj i klastera, ali imamo situaciju gde po celoj Crnoj Gori moramo da idemo i tražimo kontakte, mi to i radimo, nastavljamo testiranje, našli smo dosta kontakata i reagovali smo“, naveo je Mugoša.

OVO MORATE ZNATI

TUGA DO NEBA! Oproštaj SINA I SUPRUGA od TRAGIČNO PREMINULE DOKTORKE

U HRVATSKOJ JE MOŽDA POČEO DRUGI TALAS EPIDEMIJE

BLOKIRAN MOST NA BEGEJU Policija zatvorila ceo rejon, nađena eksplozivna ubojna sredstva

Ovo su 5 najnepristojnijih znakova horoskopa!

Prema njegovim rečima, ono što je bilo neočekivano jeste da se u toj meri zloupotrebljava mogućnost prelaska iz jedne zemlje u drugu, kao i neodgovoran odlazak crnogorskih građana na tako velike skupove u susedne zemlje, a da to nisu prijavili.

„Neodgovorno je bilo i to što nismo dobili taj podatak da su bili na utakmici, nego su ulazili iz Bosne. Da nije bilo tako velikih skupova možda do toga i ne bi došlo,“ rekao je Mugoša.

Naveo je da je to leglno, ali nije u redu da, ako znate, kako kaže, kakve su mere uđete iz Srbije u Bosnu pa u Crnu Goru i onda napravite ovako ozbiljnu situaciju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter